"Gori vatra" najbolji film Sarajevo film festivala

FILM bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice "Gori vatra" proglašen je najboljim ostvarenjem na ovogodišnjem 9. Sarajevo film festivalu koji je završen u subotu.

Ovaj film ranije je dobio nagradu "Srebrni leopard" na filmskom festivalu u Locarnu a sarajevski žiri čiji je član bio i hrvatski redatelj Dalibor Matanić ocijenio je kako "Gori vatra" zaslužuje i nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje dok je Žalica proglašen najboljim redateljem.

Titula naboljeg filma na sarajevskom filmskom festivalu koja se dodjeluje u okviru regionalnog programa ove godine nosi i novčanu nagradu od 15 tisuća eura.

Odlukom žirija nagrade od po pet tisuća eura dobili su srbijanski film "Mali svet" Miloša Radovića te slovenski film "Rezervni dijelovi" redatelja Damjana Kozela.

Ovogodišnji sarajevski filmski festival jednodušno je ocijenjen veoma uspjelim a organizatori procjenjuju kako je na projekcijama bilo tek nešto manje od 100 tisuća gledatelja.

Publika je u Sarajevu imala priliku vidjeti čak 162 filma iz 44 zemlje a svoju međunarodnu premijeru na ovom je festivali imao i hrvatski film "Tu" Zrinka Ogreste.

(Hina) rm sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara