˝Gospodar prstenova˝ na više od 6000 filmskih ekrana

TISUĆE obožavatelja trilogije ´Gospodar prstenova´ iščekivali su s nestrpljenjem u srijedu iza ponoći prvu projekciju drugog nastavka za koji američki tisak tvrdi da je spektakularniji od prvog.

´Prstenova družina´, prikazana prošle godine, skupila je 860 milijuna dolara prikazujući se diljem svijeta te je nagrađena s četiri Oscara, među kojima i za najbolje specijalne efekte. Uz ´Harryja Pottera´ to je film koji je ostvario najveću zaradu tijekom 2001. godine.

´Kritike su tako dobre da nas je jednostavno strah´, komentirao je

u utorak jedan dužnosnik tvrtke New Line Cinema koja je producirala trilogiju.

´Ljudi stoje u redu svugdje u svijetu već nekoliko dana kako bi prvi vidjeli film´, dodao je on.

Na području sjeverne Amerike film će se prikazivati na 6633 ekrana u 3622 kinodvorane. Gotovo 1800 kinodvorana nudilo je posebnu premijernu projekciju u ponoć.

´Prva epizoda prikazana je samo na 5000 ekrana´, podsjetila je Tracy Lorie, glasnogovornica New Line Cinema.

´Gospodar prestenova: Dvije kule´, čija radnja počinje točno tamo gdje završava radnja ´Prstenove družine´, nudi putovanje po snijegom prekrivenim vrhovima od Međuzemlja do grada Isengarda koji su uništila divovska bića. Paralelno hobit Frodo, kojeg glumi Elijah Wood, nastavlja svoj opasni put kako bi uništio magični prsten prije nego ga se dočepaju sile zla koje bi uz njegovu pomoć htjele zavladati svijetom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara