Govore joj da je debela i zapuštena, iznenadit će vas kako izgleda

Govore joj da je debela i zapuštena, iznenadit će vas kako izgleda
Foto: Instagram

MODEL Ebony Maude nedavno se požalila da je modna industrija diskriminira zbog njezine težine. Iako se modelingom bavi od 12. godine, a veličina koju nosi je S, zbog oblina je odbijena više od stotinu puta. Naime, na kastinzima je stekla dojam da je smatraju predebelom za neke poslove.

"U proteklih osam godina i stotinu kastinga koje sam prošla dobila sam samo jedan posao. Uvijek sam bila uvjerena da to ima veze s mojom težinom", priznala je Ebony te je nastavila:

"Naravno, agenti na kastingu nikad neće istaknuti težinu kao razlog neangažiranja za neku kampanju. Oni to upakiraju pa kažu da trebam izgubiti par centimetara u kukovima, no nikad neće reći da je netko debeo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude)

Iako se danas idealnom mjerom za struk smatraju 63 centimetra, njenih, ne puno većih 69 cm je bilo previše za neke modne agente.

"Moj je struk veličine 69 cm, jednostavno nemam savršene proporcije. Inače nosim veličinu S, za hlače uzimam M, no moj problem je bio taj što sam uvijek imala izraženije obline, za razliku od mršavih djevojaka koje vidite na internetu", rekla je.

Ebony se manekenstvom bavi izravno preko svoje agencije sa sjedištem u Leedsu, a ističe da najviše problema ima s poznatim modnim markama.

"I kad dobijem neki posao, često osjećam da nisam ispunila njihova očekivanja i da nisam ono na što su naviknuli od drugih modela. Najviše je to izraženo kod velikih modnih marki, za razliku od manje poznatih, gdje se osjećam puno ugodnije", priznala je.

Manekenka smatra da je najveći problem što modni svijet razlikuje samo plus size i vitke modele.

"Svi uglavnom pokušavaju sve smjestiti u dva kalupa, djevojke s jako izraženim oblinama ili previše mršave, nema nikakve kategorije između, u koju bih, primjerice, ja upadala", rekla je.

Ebony je prepričala jedan incident. Agent ju je poslao na nekoliko kastinga, a kada su vidjeli njene slike, na kastingu su rekli da izgleda nečisto i zapušteno.

"Rekli su tada da su to 'očito stvari koje ne želim čuti', to je bio jedan od najgorih komentara ikada", ispričala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude)

Ebony, koja na Instagramu ima 24 tisuće pratitelja, kaže da se ne opterećuje time jer ne želi biti rob tuđih negativnih komentara.

"Nikad se nisam borila s nekim poremećajem hrane, ali nekada prolazim kroz teške faze u kojim mislim da nisam dovoljno dobra. Jedno vrijeme sam zbog toga bila opsjednuta teretanom, išla sam šest puta na dan u nju", priznala je.

Unatoč svojim borbama s modnom industrijom, Ebony je odlučna u tome da uspije u njoj, prenosi The Sun.

"Imala sam trenutaka u kojima sam mislila da moram smršavjeti. Ali ne želim mijenjati sebe zbog drugih", zaključila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara