Gregorian: Želimo hrvatskoj publici uljepšati Božić!

Foto: Press fotografije

GREGORIAN ponovno stižu u Hrvatsku! U sklopu božićne turneje taj će proslavljeni sastav nastupiti 19. prosinca u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, dok će pred opatijskom publikom zapjevati 23. prosinca u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Bend koji se proslavio specifičnim obradama svjetskih pop i rock hitova, hrvatskoj će publici, kaže, prirediti pravu božićnu čaroliju. "Bit će to intimniji koncert, uz manje vatre i lasera. Ovaj put više ćemo se usredotočiti na glazbu i osjećaj koji nam donose božićni blagdani. Teška su vremena mnogima skinula osmijeh s lica. Željeli bismo stoga svojom glazbom u ove predblagdanske dane ljudima vratiti taj osmijeh i uljepšati im Božić", poručuje Amelia Brightman, jedina ženska članica Gregoriana.

Amelia će uz osam muških vokala hrvatskoj publici otpjevati prigodni repertoar na kojem su među ostalima i pjesme: "Silent night", "Child in a Manger", "Ave Maria", "The Rose", "In The Morning", "Heaven", "Moment of Peace", "Noel Nouvolet", "Hymn"...

Amelia Brightman vrhunski je ženski vokal i sestra poznatije Sarah Brightman. Međutim, ljubomore među njima, kaže, nema. "Uvijek rado prihvaćam sestrine savjete. Držimo se skupa, obitelj smo. Meni obitelj puno znači. Uvijek me veseli kad su i moji najmiliji negdje u publici. Ovaj put to neće biti moguće, ali zato pozivam hrvatsku publiku da nam se pridruži 19. prosinca u Zagrebu i 23. prosinca u Opatiji, priredit ćemo im koncert za pamćenje", poručuje Amelia Brightman.

Zbog redovničkih halja u kojima nastupaju, neki su pomislili kako su Gregoriani raspjevani redovnici koji žive isposničkim životom i koji nakon svakog koncerta jure na svoju večernju molitvu. "Ma, mi smo sasvim obični dečki iz susjedstva i pop glazbenici koji eto, pjevaju na pomalo neobičan način. Mnogi od nas imaju i svoje obitelji. Sport i glazba naš je životni moto", kaže Collier kojega također veseli povratak pred hrvatsku publiku. 
 
Već nekoliko su puta Gregoriani nastupili u Hrvatskoj u koju se, kažu, uvijek rado vraćaju. Posebno su zaljubljeni u Dubrovnik i našu obalu i velika im je želja da sljedećeg ljeta naprave turneju po Jadranu na jedrenjaku! No, dotad ne propustite njihovu božićnu čaroliju 19. prosinca u Zagrebu i 23. prosinca u Opatiji!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara