Grupa "Simple Minds" 1. srpnja na zagrebačkoj "Šalati"

"SIMPLE MINDS", jedna od najpoznatijih škotskih pop rock grupa svih vremena, potvrdila je da će 1. srpnja održati koncert na stadionu ŠRC-a "Šalata", izvijestio je danas organizator koncerta, glazbena udruga "Kajda".

"Simple Minds" su u Zagrebu trebali nastupiti još 1991., no planirani koncert u Maksimiru otkazali su zbog rata. Koncert u Zagrebu otkazali su i 1998., kada su trebali nastupiti kao posebni gosti na koncertu "Rolling Stonesa" na Hipodromu.

U Hrvatskoj su ipak nastupili prošle godine - svirali su na "open air" koncertu na otoku Krku, koji je, kažu organizatori, zbog oduševljene publike izvrsna preporuka za zagrebački nastup.

"Simple Minds" su u 26 godina glazbene karijere prodali više od 35 milijuna albuma. U Zagreb dolaze u sklopu ljetne europske turneje, na kojoj nastupaju samostalno i na festivalima. Nakon ljetnih koncerata grupa namjerava objaviti novi album.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljeto u Hrvatskoj obilježit će još nekoliko koncerata svjetskih pop i rock atrakcija. Sezonu otvara "Iron Maiden" 17. lipnja na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Osim "Simple Mindsa" na zagrebačkoj "Šalati" svirat će i "Stereo MCs" (5. srpnja).

Događanja se nakon toga sele na more - "Simply Red" ima koncert u pulskoj "Areni" 8. srpnja, a talijanska zvijezda Tiziano Ferro 2. i 3. kolovoza u Opatiji, odnosno pulskoj "Areni".

Ljetne koncerte na otvorenom, koliko se zasad zna, zatvara "Massive Attack", 14. kolovoza u "Areni" u Puli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara