Guardian odabrao fotografiju Amy Winehouse srpskog fotografa za jednu od najboljih 2011.

Foto: Branislav Brian Rašić

UGLEDNE britanske dnevne novine The Guardain u svom godišnjem pregledu složili su odabir fotografija koje su obilježile prošlu godinu. Među njima se i našla fotografija Amy Winehouse s njezinog posljednjeg koncerta u Beogradu srpskog fotografa Branislava Briana Rašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rašić je za Guardian rekao da je od organizatora angažiran da fotografira koncert te da nije znao da je jedini službeni fotograf na otužnom Amynom nastupu: "Nastup je bio katastrofalan, ali i prije nastupa smo primijetili da ona nije dobro. Ona mi je bila klijent i osjećao sam da je trebam zaštititi. Ovu fotografiju nisam želio objavljivati, prve koje sam objavio su bile najljepše moguće. Tek kad je preminula, pregledao sam fotografije ponovno i odlučio da svijet treba vidjeti što se tamo događalo. Svjestan sam da je fotografija uznemirujuća, neki moji kolege su zaplakali kad su je vidjeli. Fotografiram glazbenike već desetljećima, ali ove Amyne fotografije će me slijediti zauvijek".

Rašić je komentirao ukazano priznanje uglednog britanskog dnevnika srpskom Blicu: "Laskavo je to priznanje. Lijepo je kad na kraju godine netko prepozna rad, pogotovo kad se radi o ovako prestižnim novinama".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara