Harry i Meghan snimaju serijal s Oprom Winfrey

Harry i Meghan snimaju serijal s Oprom Winfrey
Screenshot: YouTube

GLAVNU nit serijala princa Harryja o mentalnom zdravlju predstavljaju njegovi posjeti bolnicama i centrima za liječenje, potvrdili su iz humanitarne organizacije Combat Stress.

Combat Stress pomaže vojnim veteranima koji se bore s anksioznošću, depresijom, posttraumatskim stresnim poremećajem i drugim problemima. Ova organizacija je potvrdila da sudjeluje u snimanju serijala s Oprom Winfrey, koji će biti prikazan kasnije ove godine. Meghan Markle je također uključena u produkciju ovog projekta.

Šesti u redu za prijestolje, princ Harry je nedavno otvoreno govorio o svojoj borbi za mentalno zdravlje. Tom prilikom otkrio je da mu je bilo potrebno stručno savjetovanje nakon majčine smrti.

Predstavnici Combat Stressa su potvrdili da će za potrebe serijala posjetiti bolnice i centre za liječenje u Velikoj Britaniji. Glavna zdravstvena humanitarna organizacija posjeduje tri centra za liječenje u Britaniji.

Pokrovitelj ove humanitarne organizacije je Harryjev otac, princ Charles. Prošle godine je pokrenuo fondaciju At Ease Appeal, čiji je cilj prikupiti 10 milijuna funti, kako bi pomogli u financiranju liječenja mentalnog zdravlja i kako bi preoblikovali način na koji se pružaju usluge vezane za mentalno zdravlje do 2022. godine.

Buckinghamska palača je odbila komentirati serijal koji stiže na Apple TV. Kraljevska fondacija, čiji su pokrovitelji vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, kao i vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, pokrenula  je nekoliko inicijativa vezanih za mentalno zdravlje.

To uključuje pokretanje kampanje Heads Together, za borbu protiv stigme i promjenu razgovora o mentalnom zdravlju, i kampanje Contact, čiji je cilj pomoći pripadnicima oružanih snaga da lakše pristupe podršci za mentalno zdravlje.

Prošle godine su Meghan i Harry prisustvovali otvaranju humanitarne organizacije za mentalno zdravlje Shout, koju je, između ostalih, podržala i Kraljevska fondacija. Shout nudi tekstualnu podršku 24 sata, 7 dana u tjednu, svima onima koji se bore s mentalnim problemima.

Princ Harry i Meghan su otkrili svoj plan za odvajanje od Kraljevske fondacije i osnovali su svoju fondaciju u lipnju 2019. godine, šest mjeseci prije nego što su odlučili istupiti iz kraljevske obitelji.

Princ Harry je svoje sudjelovanje u serijalu najavio u travnju prošle godine

"Dinamični dokumentarac u nekoliko epizoda će se fokusirati na mentalne bolesti i mentalno zdravlje. Cilj mu je inspirirati gledatelje na iskren razgovor o izazovima s kojima se svatko od nas susreće i naučiti, ne samo kako preživjeti, već i napredovati", piše u priopćenju Harryja i Meghan na njihovom Instagram računu.

Ta posvećenost projektu je nastala kao dugogodišnji rad na problemima i inicijativama vezanim za mentalno zdravlje o kojima je Harry podijelio osobna iskustva. On želi nadahnuti sve one koji pate u tišini, osnažiti ih da potraže pomoć i podršku koju zaslužuju, prenosi Daily Mail.

Kensingtonska palača je u travnju izdala priopćenje.

"S uzbuđenjem želimo najaviti da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i Oprah Winfrey biti partneri, sutvorci i ekskluzivni producenti predstojećeg serijala o mentalnom zdravlju, koji će se prikazivati na Apple TV-u sredinom ili krajem 2020. godine. Par je razvijao serijal nekoliko mjeseci i veoma su sretni što će ovaj važan projekt podijeliti baš na Apple TV-u", napisali su.

Cilj serijala je ohrabriti gledatelje da pričaju o mentalnom zdravlju i dobiju savjete kako se nositi s problemima mentalnog zdravlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara