Harry Potter: Kolekcionar kupio sažetak novog nastavka

Harry Potter: Kolekcionar kupio sažetak novog nastavka
AMERIČKI kolekcionar platio je na dobrotvornoj aukciji u četvrtak više od 45.000 dolara za rukom pisanu bilješku s naznakama o tome što će se događati u petoj knjizi dogodovština dječaka čarobnjaka Harryja Pottera, autorice J. K. Rowling.

Rowling je, uz nekolicinu drugih pisaca, tijekom nedavno održane konferencije američke Udruge spisatelja bila zamoljena za donaciju za dobrotvornu aukciju u korist organizacije Book Aid International, koja distribuira knjige u 40 najsiromašnijih zemalja svijeta, a njezin je doprinos bio sažetak događanja iz nove knjige.

Web stranica o Harryju Potteru nadala se prikupiti dovoljno novca za kupnju poruke, koju bi onda objavili na Internetu, ali 24.000 dolara, koliko su uspjeli prikupiti, nije bilo dovoljno za pobjedničku ponudu. Urednik stranice B.K. DeLong pozvao je neimenovanog kupca da podijeli ono što je napisano u bilješci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Nadamo se da će kupac podijeliti bilješku od 93 riječi, koja ukratko sažima događanja iz najnovije knjige o Harryju Potteru, s tisućama ljubitelja dječaka čarobnjaka koji su ispraznili svoje džepove za priliku da je i oni vide´, navodi se u njegovu priopćenju.

Priča pete knjige, ´Harry Potter and the Order of the Phoenix´, strogo je čuvana tajna, a aukcijska kuća Sotheby´s otkrila je samo da su neke od 93 riječi u bilješci: ´Ron... metla... otpušten... kućni vilenjak... novi... nastavnik... umire...´.

Poklonici Harryja Pottera, koji čekaju gotovo dvije i pol godine na novu knjigu, sve su znatiželjniji glede sudbine svojeg junaka budući da je autorica odbila otkriti datum izdavanja knjige ´The Order of the Phoenix.´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara