Hibridni Isus je došao na Zemlju!

JOSE LUIS DE JESUS MIRANDA je, po vlastitim riječima, nitko drugi nego Isus Krist. To novo Božje jagnje ima sljedbu od oko dva milijuna ljudi, raštrkanih u oko 300 kongregacija diljem svijeta, od Argentine do Australije. Njegovi sljedbenici pomažu mu financirajući ga s preko 450 različitih tvrtki. I vjeruju da je nova inkarnacija Isusa Krista.

Čini se da Isus Krist 2 ima i razrađen marketinški plan. Naime, na njegovoj internet stranici možete pročitati sljedeću najavu:

"Prisutan u 30 zemalja, pokrenuo 350 edukacijskih programa, s pokrenutim vlastitim TV programom, s pratnjom od preko 300 pastora i milijunima sljedbenika, Isus Krist dolazi u SAD! Kralj kraljeva i Gospodar gospodara stigao je u Ameriku!"

Pomislio bi čovjek da će Isus u ponovnom dolasku na zemlju nabaviti malo bolje marketinške stručnjake, ili da će barem biti zgodniji, ali izgleda da to njegovim sljedbenicima ne smeta.

De Jesus je proveo mladost ne mogavši se odlučiti odgovara li mu više katoličanstvo ili protestantizam. Onda ga je, kako sam kaže, jedne noći godine 1973. posjetio Isus Krist, koji se "integrirao s njim". Dakle, novi Isus je hibrid.

No, de Jesus na početku svoje karijere nije uzimao božanska odličja. Kad je 1986. osnovao Međunarodnu službu rasta u milosti, bio je samo običan čovjek. 1998. je tvrdio da je inkarnacija apostola Pavla. Kao Isus se deklarirao tek prije dvije godine. Otad on, kao Isus Krist koji je ponovno došao na zemlju, odbacuje daljnje štovanje Isusa iz Nazareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s tim, njegovi sljedbenici (koje mnogi nazivaju kultistima) su znali napadati štovaoce tog lažnog boga, i uništavati njihove religijske simbole.

U organizaciju novog Isusa slijeva se i poprilično velika suma novca. Samo jedan od njegovih sljedbenika uplatio je u zadnjih 14 godine oko 2,5 milijarde dolara. Naravno, nisu ovo više 30-te godine 1. stoljeća, pa da se Isus muči pretvaranjem pijeska u novac, ili takvim trićaijama.

Pojave raznih Isusa, Buda, čak i Muhameda, nisu ništa neobično. Nedavno je na bosanskoj nacionalnoj televiziji gostovao čovjek koji je tvrdio da je Isus, Buda, Krišna i Muhamed u jednoj osobi, da je došao izbaviti svijet i da će taj svijet, ako se njegova poruka ne bude čula, propasti.

Obično takvi likovi zaborave javno napomenuti da se pod "Moja poruka" obično podrazumijeva "Vaš novac meni", ali to je priča za neki drugi članak.

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara