Hilary Swank i Morgan Freeman ostvarili san

DOBITNICI Oscara 2005. Hilary Swank za ulogu u "Djevojci od milijun dolara", ovo je drugi Oscar za najbolju glumicu američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti u karijeri.

"Ne znam što sam to učinila u životu da sve ovo zaslužim", rekla je glumica koja je prethodnog Oscara osvojila za ulogu transvestita u "Dečki ne plaču" 2000. godine.

"Ja sam samo djevojka iz kamp naselja koja je imala san. Nikad nisam mislila da će se ovo dogoditi". Priznanje je odala "uvijek nanovo fantastičnom" partneru Morganu Freemanu, također dobitniku Oscara za sporednog glumca u istom filmu.

Zahvalila je i glumcu i redatelju Clintu Eastwoodu "što joj je dozvolio da krene na to putovanje s njim". "Hvala ti što si vjerovao u mene", rekla je ona. Zahvaljujem se Akademiji. Vječno sam zahvalna za ovu veliku čast. Želim odati priznanje i kolegicama Annette, Imeldi, Kate i Catalini (nominiranima u istoj kategoriji).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin partner Freeman, koji je prethodno osvajao tri nominacije, zahvalio je redatelju Clintu Eastwoodu nazvavši dramu o boksačici "djelom ljubavi".

"Nakon Gospođice Daisy postao sam filozofski nastrojen spram Oscara. Mislio sam da je sama nominacija vjerojatno najviše što se može dobiti", kazao je Freeman.

"No, kad vas prozovu, sve to zaboravite".

Ovo je druga suradnja s Eastwoodom za Freemana. Nastupio je i u "Nepomirljivima" 1992. godine. U "Djevojci" glumi bivšeg boksača, a u utrci za Oscara nadmašio je Clivea Owena ("Bliski odnosi"), Thomasa Hadena Churcha ("Stranputica"), Alana Aldu ("The Aviator") i Jamiea Foxxa ("Collateral").
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara