Hillary Clinton uništili na Twitteru zbog tvrdnje da je pisala NASA-i kao curica

Hillary Clinton uništili na Twitteru zbog tvrdnje da je pisala NASA-i kao curica
Foto: EPA/Twitter

TVITERAŠI su se okomili na Hillary Clinton nakon što je objavila tvrdnju da je NASA uništila njene snove iz djetinjstva.

Hillary se osvrnula na prvi izlazak dviju žena u svemir tvrdeći: "Kad sam bila curica, pisala sam NASA-i i rekla im da sanjam o tome da postanem astronautkinja. Odgovorili su mi da ne primaju cure. Nova generacija curica danas je gledala ovu šetnju svemirom. Neka njihovi snovi o dosezanju zvijezda ne vide granice..."

No, tviteraši su ubrzo počeli secirati njenu tvrdnju i sprdati je. "Ti si rođena 1947. godine, a NASA je utemeljena 1958. godine. Astronauta u svemiru nismo imali do 1962. godine, kad si imala 15 godina. Nisi pisala NASA-i kad si bila mala curica i moraš prestati tvitati pijana", napisao joj je jedan tviteraš, a ostali su se samo nadovezali na to raznim memovima i ostalim šalama na njen račun.

"Pa, evo, nije kasno da te pošaljemo u svemir i ostavimo tamo. Snovi bi ti bili ispunjeni", poručili su joj neki, dok su se drugi sjetili da ovo nije prvi put da Hillary iznosi sumnjive tvrdnje poput one da je nazvana po Sir Edmundu Hillaryju, prvom čovjeku koji se uspio popeti na Mount Everest.

Inače, Hillary je sličnu stvar o NASA-i ispričala i 2017. godine. Tad je u svojoj knjizi "What Happened" navela da je NASA-i pisala u osmom razredu, dakle oko 1960. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara