Hit na Twitteru: Našao 30 godina stari Apple pa se iznenadio kad ga je upalio

Hit na Twitteru: Našao 30 godina stari Apple pa se iznenadio kad ga je upalio
Foto: Twitter

PROFESOR iz New Yorka u mnogima je pobudio nostalgiju kad je u subotu na Twitteru podijelio fotografije starog Apple IIe računala kojeg je pronašao kod roditelja na tavanu.

John Pfaff nemalo se iznenadio kad je upalio računalo i shvatio da još uvijek radi. "Mora biti 30 godina staro. Imam 10 ponovo", napisao je na Twitteru, a njegova objava postala je viralna.

Apple IIe bio je treći model Apple II serije, a izbačen je 1983. godine. Ova verzija računala isticala je značajke kao što su mogućnost korištenja velikih i malih slova te je predstavila funkcionalnost tipka Shift i Caps Lock, piše CNN.

Profesor prava na starom računalu uspio je loadati stari save game Adventurelanda, tekstualne avanture iz 1978. godine. 

Osim te igre, pronašao je još neke diskete s igrama iz tog vremena, uključujući igre Millionaire, Neuromancer i Olympic Decathlon.

Osim igara na disketama, Pfaff je pronašao i spremljene kopije svojih srednjoškolskih zadataka te poruku od pokojnog oca. "Upravo pronašao pismo koje mi je otac napisao 1986. godine, kad mi je bilo 11 i kad sam bio u ljetnom kampu", napisao je.

"Otac mi je preminuo točno prije godinu dana. Sjajno je pronaći tako "običnu" poruku od njega", dodao je.

Pfaff je vintage otkriće pokazao svojoj djeci, a njihova reakcija bila je - očekivana. "To je računalo?", pitao ga je 9-godišnji sin u čudu te pokazao na diskete i pitao što je to, dok je njegova priča mnoge zabavila, ali i podsjetila na neka druga, prošla, vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara