Hitlerove slike golih muškaraca prodaju se na aukciji

Tekst: N.Š.
Foto: Wikimedia Commons

SLIKE golih muškaraca koje je nacrtao Adolf Hitler bit će ponuđene na aukciji britanske kuće Mullocks. Radi se o crtežima starim više od 100 godina za koja se donedavno nije znalo da su Hitlerovo djelo. Kad je otkriveno da je diktator autor tih 12 djela, cijena im je naglo porasla i očekuje se da će se prodati za najmanje 6.700 funti.

Hitler je u mladosti želio postati slikar i povjesničari tvrde da je neka svoja djela 1907. godine poslao na slavnu Bečku akademiju koja je odbila njegovu prijavu. Za Adolfa je ta odbijenica bila ravna katastrofi, jer je napustio školu u Linzu i bio prisiljen živjeti u prenoćištima te zarađivati slikanjem razglednica, sve dok se nije preselio u München. Ostalo je povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivio profesore Židove za neuspjeh

Iako mnogi tvrde da bi svijet bio pošteđen užasa holokausta da je diktator u mladosti bio primljen na akademiju i postao profesionalni slikar, njegov biograf,  Ralf Georg Reuth, tvrdi da to nije istina. "Nitko ne može sa sigurnošću tvrditi takvo što. Ali Hitler je cijeli život koristio odbijenicu s Bečke akademije", rekao je Reuth. Naime, Adolf je kasnije tvrdio da su profesori Židovi krivi što mu je prijava odbijena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara