Holivudska glumica priznala da je pobacila: "Najgore iskustvo u životu"

Holivudska glumica priznala da je pobacila: "Najgore iskustvo u životu"
Foto: Instagram

GLUMICA Mila Jovovich na Instagramu je otvoreno progovorila o pobačaju i otkrila da je to iskustvo i ona proživjela prije dvije godine. O tome je odlučila progovoriti zbog novog zakona o zabrani pobačaja nakon šestog tjedna trudnoće koji je nedavno potpisao guverner američke savezne države Georgije. 

"Ne želim govoriti o politici osim u slučajevima kad to zaista moram, a sad je takav slučaj. Naša ženska prava na siguran pobačaj koji će izvesti iskusni liječnici su ponovo ugrožena. Brian Kemp je potpisao drakonski zakon u kojem će se zabraniti pobačaji nakon šestog tjedna trudnoće, kad mnoge žene još ni ne znaju da su trudne, čak i u slučajevima silovanja i incesta. Pobačaj je emotivno težak za žene i bez toga da ga moraju prolaziti u potencijalno nesigurnim i nehigijenskim uvjetima", ispričala je ona. 

Nakon toga je podijelila i vlastito iskustvo, "jedno od najgorih koje je doživjela". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I don’t like to get political and I try to only do it if a really have to and this is one of those times. If someone doesn’t want to continue reading, you have been warned. Our rights as women to obtain safe abortions by experienced doctors are again at stake. Last Tuesday, Georgia Governor Brian Kemp signed a draconian bill into law that outlaws all abortions after six weeks — before most women even realize they’re pregnant — including in cases of RAPE OR INCEST. This makes Georgia the sixth state to pass such a restrictive six-week abortion ban, joining Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, and North Dakota. These laws haven’t been passed yet, but lawmakers in these states are trying. Abortion is hard enough for women on an emotional level without having to go through it in potentially unsafe and unsanitary conditions. I myself went through an emergency abortion 2 years ago. I was 4 1/2 months pregnant and shooting on location in Eastern Europe. I went into pre term labor and told that I had to be awake for the whole procedure. It was one of the most horrific experiences I have ever gone through. I still have nightmares about it. I was alone and helpless. When I think about the fact that women might have to face abortions in even worse conditions than I did because of new laws, my stomach turns. I spiraled into one of the worst depressions of my life and had to work extremely hard to find my way out. I took time off of my career. I isolated myself for months and had to keep a strong face for my two amazing kids. I started gardening, eating healthier and going to the gym everyday because I didn’t want to jump into taking anti depressants unless I had tried every other alternative. Thank God I was able to find my way out of that personal hell without turning to medication, but the memory of what I went through and what I lost will be with me till the day I die. Abortion is a nightmare at its best. No woman wants to go through that. But we have to fight to make sure our rights are preserved to obtain a safe one if we need to. I never wanted to speak about this experience. But I cannot remain silent when so much is at stake. #prochoice #prochoicegeneration

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

"Prije dvije godine prošla sam kroz spontani pobačaj. Bila sam trudna četiri i pol mjeseca. U to vrijeme smo snimali film u istočnoj Europi i meni su počeli trudovi. Rečeno mi je da moram biti budna tijekom cijele procedure. To je bilo jedno od najgorih iskustava koje sam ikad proživjela. Još imam noćne more o tome. Bila sam sama i bespomoćna", priznaje Mila. 

Dodala je da je nakon toga upala u depresiju iz koje se jedva izvukla. 

"Kad pomislim da će žene možda morati proći kroz to u još gorim uvjetima zbog novog zakona, želudac mi se okrene. Bila sam u najvećoj depresiji svog života i morala sam se strašno truditi da pronađem izlaz. Mjesecima sam bila izolirana, a pred svoje dvoje djece sam se pravila da je sve u redu. Bavila sam se vrtlarenjem, trudila se jesti zdravo i ići svakodnevno u teretanu jer nisam htjela početi uzimati antidepresive dok nisam probala sve ostalo. Hvala bogu, uspjela sam se izvući iz tog pakla bez lijekova, ali sjećanje na ono kroz što sam prošla bit će uz mene dok ne umrem. Pobačaj je noćna mora. Nijedna žena ne želi prolaziti kroz to, ali za slučaj da moramo, važno je da imamo svoja prava. Nikad nisam željela govoriti o ovom iskustvu, ali ne mogu šutjeti kad je tako nešto ugroženo", zaključila je glumica. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara