Hollywood sprema filmski obračun Aliena i Predatora

HOĆE li bitka dva kultna filmska stvorenja, Aliena i Predatora, biti remek-djelo ili, kako tvrde zlobnici, jeftina holivudska kompilacija najboljih elemenata izvornih filmova, saznat ćemo na ljeto 2004.

"Alien vs. Predator" snimat će se u produkciji "20th Century Foxa" u napuštenoj tvornici u Pragu, ali redatelj Paul Anderson je već najavio da se u filmu neće prepoznati ništa iz tog grada.

Radnja filma bazira se na putovanju milijardera Charlesa Weylanda (Lance Henriksen) u istraživačku bazu na Antarktiku, gdje su znanstvenici pod ledom otkrili hram koji potiče od nepoznate drevne civilizacije.

Weyland i mlada znanstvenica Alexa Wooda (Sanaa Lathan, glumila u filmu "Blade")  vode tim istraživača koji nailazi na ljudske ostatke pomoću kojih su se Alieni reproducirali, što ukazuje na prisutnost te opasne rase.

Uskoro saznaju da je na istu lokaciju pristiglo pet mladih Predatora, koji po drevnom ritualu moraju pobijediti Aliene kako bi sazrijeli.

Ljudska ekspedicija nađe se usred brutalnog sukoba dvije vanzemaljske vrste, te ubrzo postaje jasno da će samo jedna vrsta opstati i proširiti se svijetom.

Snimanje filma počelo je u listopadu 2003, a završit će sredinom veljače 2004, dok je premijera filma najavljena za ljeto iste godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara