Homoseksualcima najpoželjniji Ilinčić, Mesić i Lamot

HRVATSKI gay site decki.com već četvrtu godinu zaredom održava izbor za "Naj dečka". Novinar HTV-a Dražen Ilinčić je za 1 posto glasova pobijedio predsjednika Stipu Mesića i tako postao "Naj dečko 2004", dok je treći najpoželjniji muškarac gay populaciji Zdravko Lamot iz Big Brothera.

Krajem prošle godine Ilinčić je u emisiji Otvoreno javno priznao da je homoseksualac. Kako je izjavio za Jutarnji list, njegovo priznanje je posljedica homofobne situacije u Hrvatskoj, njegove građanske dužnosati ali i osobne želje da progovori o svojoj homoseksualnosti.

Ipak, naglašava kako voli biti poznat po tome što radi, a ne po onome što jest. Kaže i kako je među kandidatima bilo puno poznatijih i ljepših od njega, a da mu je, kao čovjeku koji je prešao četrdesetu, najdraže što je pobjedio zbog naziva "dečko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u vrijeme predizborne kampanje vodio sa 3 posto, Mesić je na kraju osvojio drugo mjesto sa 17,1 posto. S obzirom na niz homofobnih izjava na koje je reagirala i udruga Iskorak, iznenađujuće je to što je finalist RTL-ovog Big Brothera Zdravko Lamot osvojio treće mjesto sa 16,3 posto glasova. No, valja podsjetiti da je i Stjepan Mesić imao svoj homofobni ispad za vrijeme predizborne kampanje, kad je izjavio da su novinara Domagoja Margetića oteli homoseksualci, te dodao da ne zna što su mu radili. Kad je upitan da pojasni tu svoju izjavu, Mesić je kazao da se samo šalio.

Posjetiteljima i članovima sitea očito to nije previše smetalo kada su davali svoje glasove, ali su u isto vrijeme nagradili za naše prilike, u najmanju ruku, neobičan istup i javno priznanje jednog homoseksualca. Četvrti je bio Duje Draganja, peti Aleksandar Stanković, a šesti najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić.

Prethodnih godina titule su osvojili Gordan Kožulj, Niko Kranjčar i Saša Lozar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara