Hrvačić izvođačima HRF-a: Neka se odluče između svojih tezgi i festivala

Poznata su imena 40 izvođača koje su domaći slušatelji izabrali u finale 11. Hrvatskog radijskog festivala, manifestacije s najviše zvjezdanih imena domaće estrade. Tako će na hvarskoj pozornici u dvije večeri, zabavnoj i pop-rock, između ostalih, nastupiti Vanna, Toše Proeski, Luka Nižetić, Miroslav Škoro, sestre Husar, Hari Mata Hari, Lana Jurčević i mnogi drugi.

Ove su godine objavljena i imena rezervnih izvođača - Detour, Karma, Vlado kalember i kemal Monteno - koji će "uskočiti" ako netko od finalista odustane od nastupa ili prekrši ugovor koji od ove godine sadrži novu klauzulu. Naime, zbog prošlogodišnje nedoumice nekih izvođača koji su sudjelovali u HTV-ovom sportskom spektaklu "Derbi", pa su danima kalkulirali što im se više isplati, direktor festivala Juraj Hrvačić "obogatio" je ugovor klauzulom po kojoj izvođače, ako iz bilo kojeg razloga ne nastupe, očekuje diskvalifikacija.

Radijski festival održat će se 8. i 9. lipnja na Hvarskoj pjaci, a osim natjecateljskih večeri, održat će se brojne promotivne i koncertne aktivnosti, među kojima je svakako najatraktivniji veliki koncert Vanne, na kojem će nastupiti brojni gosti s novog albuma "Ledeno doba". Osim toga, snage na nogometnom terenu odmjerit će estradnjaci i sportaši, a organizatori do početka festivala namjeravaju "ubaciti" i dodatne aktivnosti zahvaljujući kojima će Hvar početkom lipnja postati glazbeno središte Hrvatske.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara