Hrvatska gay revolucija

Hrvatska gay revolucija

ZAPAD na velika vrata dolazi u Hrvatsku i nema sile koja bi taj snažan prodor uspjela zaustaviti. Hrvatska je tradicija na udaru tuđinaca kao nikada do sada i sve si češće postavljam pitanje možemo li to podnijeti.

Može li duh pravovjernog Hrvata mirovati kada ga s jedne strane pritišće "strašni" George W. Bush (koji ne samo da je svojom kletom nogom kročio na sveto tlo već je, sudeći prema nekim napisima, došao kušati i domaću krv) dok je s druge strane na udaru strahovite homoseksualne najezde koja je preko noći uzela takvog maha da je gotovo nemoguće zamisliti zabavu bez barem jednog pripadnika gay populacije. I možda su do ovog trenutka pripadnici te "misteriozne sekte" zaljubljenika u isti spol stenjali pod medijskom blokadom zbog koje su se u istim tim medijima pojavljivali samo u trenucima kada bi ih ljutiti domaći borac za "pravdu i nejednakost" nagazio tvrdim đonom Doc Martensa, ali to više nije slučaj.

Seksualnost na naslovnicama

Odjednom, medijska brana popušta i bujica raznovrsnih homoseksualca preplavljuje medije u raznoraznim reality programima koji s većim ili manjim uspjehom pokazuju prosječnom Hrvatu kako žive njihovi "tihi susjedi" i kako oni gledaju na svijet. Sva ta halabuka uzburkala je uspavane duhove i preko noći seksualnost postaje redovan gost naslovnica.

No, čovjek bi očekivao da će ovakva najezda istospolne ljubavi razljutiti mnogog Hrvata i izazvati nezapamćeni nemir u srcima domorodaca. Očekivao sam da će se hrvatsko tlo rastvoriti i progutati sav taj nemoral koji kvari duh i tjera nas u bezdan Pakla pošto je znanstveno dokazano da su "s nama svetinje, a s njima prokletinje". Ipak, Hrvati su prigrlili alternativne životne stilove pa danas i slučajni prolaznici čestitaju popularnom transseksualcu na gostovanju u jednom od "rijelitija". Vratimo li se u prošlost i prisjetimo prošlogodišnjeg Big Brothera, prisjetit ćemo se i toga da je "prvi javni izlazak iz ormara" prošao relativno nezapaženo.

"Revolution is televised"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da je nešto trivijalno poput realitya na polju tolerancije učinilo više od svih udruga zajedno? Radi li se o toleranciji ili umoru od zadrtosti? Jesmo li svjedoci tihe Hrvatske gay revolucije? Parafrazirat ću Gil Scott-Herona i reći "revolution is televised".

Hrvatski očevi svoje su kćeri dali na čuvanje Borutu Mihaliću koji djeluje kao domaća bradata inačica Jacka iz "Will & Grace". Što dalje? Queer eye for the straight guy? Jesmo li spremni svoj životni stil predati u ruke ljudi koji su nas do jučer plašili? Seksualnost je nesumnjivo postala goruća tema svih medija pa se u zadnjih nekoliko tjedana moglo pročitati koješta, ali primjećuje se određeni pomak.

Zovite egzorcista

Primjerice, narod se ujedinio u osudi relativno nepoznate i neduhovite komičarke koja je pokušala ismijati daleko popularnijeg stilista/sustanara tako što ga je nazvala pederom. Nitko nije posebno šokiran tobožnjom ševom Graše i Rađe, pa se tragikomični trač srezao u korijenu čim je Danijela Martinović zazvala višu silu. Hrvati su se toliko otvorili da su bez trunke netrpeljivosti prihvatili čak i seks bakterija što je tektonski pomak na ovim prostorima jer poznato je da domaći čovjek nije prihvatio nove sudionike razmnožavanja još otkad je bilo "in" razmišljati kako zemlja sjedi na leđima gigantskih želvi koje drijemaju na leđima slonova.

Postajemo tolerantni, zovite egzorcista!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara