Hrvatska Lutrija podržava mjere ministarstva financija

Hrvatska Lutrija podržava mjere ministarstva financija
Foto: Press

DUGI niz godina na hrvatskom tržištu postoji problem internetskih ilegalnih priređivača zbog kojih milijarde kuna odlaze izvan Hrvatske, a što je direktno gubitak za Državni proračun. Hrvatska Lutrija, kao i Hrvatska udruga za igre na sreću, upozoravala je kako na tržištu posluju internetski ilegalni priređivači koji u Hrvatskoj nemaju pravo priređivanja klađenja, niti državi plaćaju naknade propisane Zakonom o igrama na sreću. Ne plaćaju poreze niti ikakve druge obveze prema državi za razliku od domaćih priređivača koji pak poštuju sve zakonske propise.

"Izuzetno smo zadovoljni zbog nedavne odluke ministra Zdravka Marića i podržavamo mjere koje je donijelo Ministarstvo financija-Porezna uprava, a kojima se zabranjuje odnosno blokira rad 22 ilegalne internetske kladionice. Sretni smo da je država poduzela prve korake u smislu zaštitite domaćih priređivača igara na sreću", rekao je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije gospodin Mario Musa.

Domaći priređivači godišnje u Državni proračun ukupno uplate oko milijardu kuna, a značajan dio prihoda kako od koncesijskih naknada tako i od naplaćenog poreza, koristi se za financiranje humanitarnih, sportskih, kulturnih i sličnih organizacija. Hrvatska Lutrija je za ove namjene u 2018. uplatila 92,09 milijuna kuna, a očekuje se kako će se zbog nemogućnosti igranja na ilegalnim stranicama, povećati promet od igara na sreću, a samim time i uplate u Državni proračun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?