Huawei Mate Xs: Kako maksimizirati produktivnost?

Huawei Mate Xs: Kako maksimizirati produktivnost?
Foto: Press

U BARCELONI je prije nekoliko tjedana predstavljen revolucionarni preklopni pametni telefon – Huawei Mate Xs. Riječ je o jednom od trenutno najnaprednijih pametnih telefona na svijetu, a Huawei ga je odlučio opremiti svojim inovativnim tehnologijama kako bi korisnicima pružio produktivnost najviše razine.

Performanse uređaja su besprijekorne zahvaljujući naprednom Kirin 990 5G čipsetu, a njegova snaga posebno dolazi do izražaja kod istovremenog korištenja više aplikacija odjednom, odnosno multitaskinga. Huaweijevi pametni telefoni odavno su poznati po vrhunskim kamerama, a Mate Xs je opremljen SuperSensing Leica Quad sustavom kamera koji se sastoji od 40 MP glavne kamere, 16 MP širokokutne i 8 MP telefoto kamere koja može hibridno zumirati i do 30 puta, a tu je i 3D senzor za mjerenje dubine koji omogućava fotografije s bokeh efektom.

No, glavna zvijezda ovog uređaja ipak je njegov sklopivi ekran. Kada je uređaj sklopljen, moguće je koristiti dva zaslona. Onaj glavni je dijagonale 6,6 inča, dok je sekundarni 6,38-inčni, kao otprilike većina današnjih telefona. Kada odlučite da vam je potrebno više prostora, otklapanjem uređaja dobiva se impresivni 8-inčni ekran na kojem ima dovoljno prostora za obavljanje svih aktivnosti. Full View zaslona tada je rezolucije 2.200 x 2.480 piksela sa čak 414 piksela po inču, a do izražaja dolaze napredna softverska rješenja koja korisnicima omogućuju fluidan multitaksing i podizanje produktivnosti na višu razinu. U nastavku donosimo pregled naprednih mogućnosti namijenjenih upravo tome.

1. Multi Window

Ova opcija funkcionira tako da se dvije aplikacije na velikom ekranu otvore jedna pored druge te da se sadržaj između njih po potrebi dijeli. Primjerice, dok pišete važan e-mail za koji vam trebaju rezultati iz neke tablice koju imate otvorenu pokraj, brojeve iz nje možete jednostavno povući prstom u e-mail koji pišete. Također, na isti je način moguće podijeliti fotografije, datoteke, video materijale direktno iz galerije uređaja, ili s Huawei Clouda, bez preuzimanja na uređaj.

2. Floating Window

Kada vam dvije istovremeno otvorene aplikacije nisu dovoljne, moguće je otvoriti i treću, i to na prigodan način, tako da zaslon ne bude zatrpan. To vam omogućuje opcija Floating Window uz koju će se treća aplikacija jednostavno otvoriti u „oblačiću“. Aplikaciju je potom moguće premještati po zaslonu kako bi minimalno smetala u radu.

3. MultiScreen Collaboration

MultiScreen Collaboration je nova opcija temeljena na Huawei Share funkciji. Zahvaljujući njoj, izbrisane su granice između Huaweijevih uređaja i omogućene napredne funkcionalnosti na više platformi istovremeno.

Inače, Huawei Mate Xs je uređaj koji će dolaziti s AppGallery-jem, Huaweijevom službenom distribucijskom platformom za aplikacije. AppGallery omogućuje pristup poznatim svjetskim aplikacijama kao i domaćim aplikacijama koje korisnici trebaju i vole. Trgovina segmentira aplikacije u 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene medije, zabavu i još mnogo toga, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Ako korisnici ne mogu pronaći neku aplikaciju, sve što trebaju učiniti je poslati željeno ime aplikacije na "Wishlist". Nakon što ju postavi tamo, korisnik će dobiti obavijest kad bude dostupna. Također, aplikacije je moguće potražiti i direktno na stranicama vlasnika aplikacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?