I Tereza Kesovija piše autobiografiju: Nitko ne mora strahovati, napisat ću realno, ali ne i zločesto

Tekst: I.M.
Foto: Index

I PJEVAČICA Tereza Kesovija odlučila se na pisanje autobiografije, koja bi se na tržištu trebala pojaviti početkom jeseni. Zasad ne zna koliko će knjiga imati stranica, a prvo poglavlje, koje počinje smrću njene majke, koju, nažalost, nikad nije upoznala te opisom njena djetinjstva kojeg je proživjela uz oca, brata i pomajku, Kesovija je već dovršila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od moje knjige nitko ne mora strahovati. Sve što sam proživjela u 72 godine života i 50 godina rada u mojoj autobiografiji napisat ću realno, ali ne i zločesto, jer ja nisam takva osoba. Pisat ću cijelo ljeto. Između dva koncerta pobjeći ću negdje u osamu, bez televizora, radija ili telefona. S izdavačem sam dogovorila da rukopis predam do 15. rujna, a promocija će biti, tako sada planiramo, 3. listopada, na moj rođendan. Uvijek sam voljela pisanu riječ. Mnogo čitam, povremeno nešto i pišem, a ponekad vodim i dnevnik u kojem opisujem što sam sve proživjela tog dana. Ideja o pisanju autobiografije rodila se u meni još početkom rata, ali zbog brojnih poslovnih obaveza i brzog životnog ritma to moje pisanje nekako je uvijek bilo u drugom planu", otkrila je za Jutarnji list Tereza Kesovija.

"Danas svi nešto pišu, mnogi objavljuju i autobiografije, ali ova moja na kojoj radim neće biti slična niti jednoj od već pročitanih. Pišem, naime, romansiranu autobiografiju, prepunu dijaloga i narječja. Naslov još nisam smislila, time ću se, u dogovoru s izdavačem, baviti na jesen, kad završim pisanje. Ne znam, možda ću knjigu jednostavno nazvati `Tereza`. Autobiografija će govoriti i o mom privatnom životu, ljubavima, teškim trenucima, rastancima s najmilijima... Jer sve je to život, a moj život uvijek je bio bogat osjećajima, strastima, toplinom, nježnošću i, naravno, muzikom", navela je pjevačica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara