Iako ju je Charles stalno varao, Lady Di se nije htjela razvesti, evo i zašto

Iako ju je Charles stalno varao, Lady Di se nije htjela razvesti, evo i zašto
Foto: Guliver Image/Getty Images/Press

USKORO će se navršiti 22 godine otkako je u Parizu život izgubila princeza Diana. Iako je mrtva već 22 godine, pokojna Diana i dalje je jedna od najzanimljivijih i najvažnijih ličnosti kraljevske obitelji u Velikoj Britaniji. Daily Mirror objavio je tekst o razvodu princeze Diane i princa Charlesa u kojemu otkriva da se ona uopće nije htjela razvesti, iz nekoliko razloga. 

Kako pišu Britanci, Lady Diana nije htjela da joj se obitelj raspadne i da njezini sinovi jednog dana slijede njihov primjer. Diana je također smatrala da se za svoj brak treba boriti dvostruko više, budući da je ona dijete razvedenih roditelja. Princezu je majka napustila dok je još bila djevojčica, a prema nekim izvorima, ona je zbog toga imala traume cijelog života kao i strah od napuštanja. 

Iako su neki mislili da Diana jedva čeka da se riješi nevjernog muža i uzme milijune razvodom, on je pokrenut tek nakon što se u cijelu priču umiješala kraljica Elizabeta koja im je savjetovala da se razvedu. Kraljici su dozlogrdili skandali, ali i izjave njih dvoje o ljubavnicima i ljubavnicama. Razvod je pokrenut 1992. godine, a finaliziran tek 1996., godinu dana prije Dianine smrti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara