Iako su u braku s britanskim prinčevima, Kate Middleton i Camilla uopće nisu princeze, evo i zašto

Iako su u braku s britanskim prinčevima, Kate Middleton i Camilla uopće nisu princeze, evo i zašto

Foto: Rex/Cover Images

KATE MIDDLETON mediji često nazivaju princezom Kate ili Catherine, ali ona uopće nije britanska princeza, iako je u braku s drugim po redu u liniji nasljeđivanja britanske krune. Ni Camilla Parker Bowles, koja je u braku s britanskim prijestolonasljednikom nije britanska princeza. Zašto je to tako i kakva su to pravila dodjeljivanja titula u kraljevskim obiteljima?

Stvari su još čudnije jer je Diana Spencer postala "Diana, princeza od Walesa" isti dan kad se udala.

Kate Middleton nikad neće biti princeza Catherine. Ona će eventualno postati "Catherine, princeza od Walesa", ako princ Charles postane britanski kralj i sinu Williamu da titulu princa od Walesa. Dakle, titula princa ili princeze koja dolazi prije imena, svojevrsni identitet, dobiva se samo rođenjem u britanskoj kraljevskoj obitelji. Zato su Kateina djeca George i Charlotte princ i princeza.

Zašto je onda Diana postala "Diana, princeza od Walesa" udajom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato što je u trenutku sklapanja braka princ Charles već bio prijestolonasljednik, odnosno princ od Walesa.

A zašto Camilla nije princeza?

Iako se udala za prijestolonasljednika, Camilla je njegova druga žena koja je k tome i razvedena, te ona nema pravo na titulu princeze od Walesa. Iako je kraljica mogla napraviti iznimku i dodijeliti joj titulu, zbog osjetljive britanske javnosti koja princezom od Walesa smatra Dianu, nije to napravila.

Britanska javnost još uvijek ne zna koju će titulu imati Camilla kada Charles postane kralj, ali je jako mala vjerojatnost da će dobiti titulu kraljice pratilje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara