Idioti plaćaju 2400 kuna za "anti 5G" USB, uvaljuju im stickove od 40 kn iz Kine

Idioti plaćaju 2400 kuna za "anti 5G" USB, uvaljuju im stickove od 40 kn iz Kine
Foto: BioShield Distribution

AKO STE dovoljno glupi da biste platili stotine dolara za jednostavan USB stick sa samo 128Mb za pohranu u nadi da će vas zaštititi od "razornih učinaka" 5G mreže, tad vjerojatno i zaslužujete biti nasanjkani.

Naime tvrtka 5GBioShield prodaje upravo to, i to za 350 dolara (oko 2400 kuna). Sporna tvrtka našla se na radaru britanskog Instituta za trgovinske standarde nakon što je član gradskog vijeća u Glastonburyju pozvao na ispitivanje proizvoda.

Prema tvrtki koja ga prodaje na britanskom tržištu, 5GBioShield "rezultat je najnaprednije tehnologije trenutno dostupne za uravnoteživanje i sprečavanje razornih učinaka uzrokovanih ne-prirodnim električnim valovima, posebno (ali ne ograničavajući se na) 5G, za sve oblike biološkog života."

Opisan kao USB ključ, maleni uređaj navodno "pruža zaštitu vašem domu i obitelji zahvaljujući nosivom holografskom nano-sloju katalizatora koji se može nositi ili postaviti u blizini pametnog telefona ili bilo kojeg drugog uređaja koji emitira zračenje."

Pa kako vas ovaj super napredni uređaj štiti? Pa, samo ga morate kupiti i uživati ​​u njegovoj zaštiti. "Uvijek je UKLJUČEN i radi - zato smo koristili kvantnu nano-slojnu tehnologiju", tvrdi tvrtka koja ga prodaje dodajući da je priključenjem na USB priključak samo proširuje efekt polja s radijusa od 4 m do 20m +."

5GBioShield omogućava, zahvaljujući jedinstveno primijenjenom procesu kvantne nano-slojne tehnologije, uravnoteženje neuravnoteženih električnih oscilacija koje proizlaze iz svih električnih magla izazvanih svim uređajima kao što su: prijenosna računala, bežični telefoni, wlan, tableti", a također "donosi ravnotežu u polje na atomskoj i staničnoj razini vraćajući uravnotežene učinke svim štetnim (ioniziranim i neioniziranim) zračenjima."

Zvuči poput hrpe gluposti, no ljudima koji nisu upućeni u tehnologiju, ali su skloni teorijama zavjera, zvuči dovoljno uvjerljivo. No kako je nedavno otkrila istraga britanskog Instituta za trgovinske standarde, kupci tog uređaja su prevareni, prenosi Oddity Central.

"Smatramo da je to prijevara", rekao je za BBC Stephen Knight, operativni direktor Trading Standardsa. "Osobe koje su ranjive trebaju zaštitu od ove nesavjesne trgovine."

Stručnjaci iz Pen Test Partnersa, britanske tvrtke koja se specijalizirala za rasklapanje elektroničkih proizvoda kako bi se uočili sigurnosni propusti, nedavno su analizirali jedan od stickova 5GBioShield koji prodaje BioShield Distribution i otkrili su da je, osim male okrugle naljepnice, gotovo identičan "kristalnom" USB-u dostupnom od raznih nabavljača u Kini za samo 6 dolara po komadu. 

Što se tiče unutarnjeg rada 5GBioShielda, nigdje nije bilo vidljive kvantne tehnologije nano-sloja, već samo LED svjetlo, kao na uobičajenim USB stickovima iz Kine.

Anna Grochowalska, jedna od dviju direktorica BioShield Distributiona, rekla je za BBC da je njezina tvrtka jedini globalni distributer 5GBioShielda, ali da ne posjeduje ni ne proizvodi ga. Ipak, branila je tvrtku rekavši da je usporedba njezinog uređaja u iznosu od 350 dolara s USB stickom od 6 dolara bila nepravedna, jer nije uzela u obzir točne troškove proizvodnje i prava intelektualnog vlasništva za 5GBioShield. Također je odbila otkriti bilo kakve tehničke podatke o proizvodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara