Ignorirala glavobolje pa saznala da ima još dva dana života

Ignorirala glavobolje pa saznala da ima još dva dana života
Ilustracija: 123RF (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

32-GODIŠNJA Kate Stallard dugo je ignorirala snažne glavobolje za koje je krivila stres zbog razvoda od supruga s kojim je bila 10 godina u vezi, a u braku 18 mjeseci.

Međutim, kad je posjetila liječnike, oni su joj priopćili najgoru moguću vijesti - oboljela je od leukemije. Imunološki sustav bio joj je toliko slab da je dobila sepsu te je odmah morala početi s kemoterapijom jer je bila u tolikoj opasnosti da su joj predviđali samo dva dana života.

Šest tjedana je prolazila kroz kemoterapije, nakon čega je rak ušao u remisiju. Nažalost, brzo se vratio pa je morala proći još jednu turu kemoterapija, od čak 17 tjedana. U remisiji je od kolovoza 2017. godine.

Nažalost, sve se odvijalo tako brzo da Kate nije mogla zamrznuti jajašca pa je sad neplodna te se suočava s činjenicom da nikad neće moći roditi. 

"Jedna od stvari koja me držala nakon razvoda je to što sam razmišljala o tome da sam mlada i da ću uspjeti pronaći nekoga i s njim stvoriti obitelj. Saznanje da sam nakon kemoterapija ostala neplodna bilo mi je najgore. Znam da uvijek mogu posvojiti i da sam kemoterapijom spasila život, ali i dalje moram ovo prežaliti...", rekla je za Unilad.

Osim glavobolja, imala je i neobično teške menstruacije, no nije ni to povezivala s ničim ozbiljnim. "Mislila sam da ću otići doktoru koji će mi dati neke antibiotike", kaže. Naručila se za tjedan dana, no dva dana kasnije srušila se u kupaonici jer više nije imala snage stajati na nogama. 

"Otišla sam kući nakon pregleda, a za dva sata me nazvao liječnik i rekao da sam teško bolesna i da odmah moram u bolnicu", prisjetila se.

Nada se da će njezina priča potaknuti ostale da posjete liječnika kad osjete sumnjive simptome.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara