Igor napustio MasterChef: Dao sam sve od sebe
KREPKA juha presudila je kandidatu Igoru Ivanoviću, koji se u stres-testu, s Vanjom Agićem i Majom Mandić, borio za ostanak u MasterChefu. Zadatak za ta tri natjecatelja, koja su u prethodnoj emisiji zaradila crne pregače, bio je replicirati jelo koje ih je u kuhinji čekalo ispod zvona - kremasta juha od slanutka i graha s prženim žličnjakom od kozica te aromatizirani kreker.
''Htjeli smo dobiti zdravo krepko jelo, što je juha, ali napravljeno s nekim drugačijim tehnikama i komponentama'', objasnio je kandidatima Stjepan. Baza kod ove juhe su kozice i natjecatelji su prilikom njezina spravljanja morali pripaziti na nekoliko stvari. U pozadini su grah i slanutak, čija je uloga povezivanje, ali kozice su trebale biti u prvom planu. Također su posebnu pažnju morali obratiti na to da im kreker bude hrskav.
Prije nego su prionuli na izradu jela, dobro su ga vizualno i okusno proučili, a kako bi im ipak olakšali ovaj težak zadatak, žiri je kandidatima dao i recept. Za pripremu ove juhe imali su ograničeno vrijeme - 40 minuta. Priličan je broj komponenata na koje su trebali obratiti pažnju te je mnogo toga trebalo odraditi i paralelno. Dok su Igor, Maja i Vanja žurno radili na pripremi svojih jela, ostali natjecatelji bodrili su ih s galerije, a nisu izostali ni korisni savjeti.
''Ovo mi je bio najstresniji događaj u životu'', komentirala je Maja nakon što je zgotovila ovu posebnu juhu. Kad je stala pred žiri i donijela im jelo, kazala im je: ''Ovaj stres-test je prošao jako stresno. Uživala sam, ali bilo je jako stresno, naročito zadnjih nekoliko minuta. Pokušala sam što više slušati srce, radila sam ne slušajući druge, nego ono što ja mislim da treba napraviti''. To je primijetila i Gorana s galerije, koja je rekla da se baš vidjelo kako Maja kuha srcem. Nakon što je završio izazov, ekipa s galerije upućena je u vilu, gdje su s nestrpljenjem čekali tko se od kandidata neće vratiti u kuću. Tu se poveo i razgovor o tome kako su Igor, Maja i Vanja radili jela. ''S galerije smo pokušali pomoći što više, ali i pustiti ih da se koncentriraju na svoje jelo'', rekao je Ivan Temšić. Dio natjecateljske ekipe koji je pratio s galerije mislio je da Igor neće dovršiti jelo, ali upravo je on završio jelo prvi.
Kušajući Majinu repliku ove kreativne juhe, žiri je komentirao: ''Dobro je složila komponente. Zapamtila je gdje su se nalazile. Donekle je uspjela. Nedostajalo mi je u juhi još tekućine'', primijetio je Stjepan, dok je Damir dodao da je krekeru falilo minutu, dvije da se dopeče.
Iako su imali primjedbe i na Vanjino jelo, i ono je bilo dovoljno dobro za prolaz. Vanji je poteškoće zadavao kreker, koji mu je izgorio, te nije htio riskirati peći novi u strahu da neće stići. Žiri je primijetio da je kreker previše taman, ali da ima savršenu debljinu. Također su pohvalili žličnjak, koji je Vanja lijepo oblikovao. ''Žličnjak je jako dobar i pravilnog oblika. Što se tiče juhe, kozica mu malo bježi, ali ako gledamo u cjelinu, žličnjak mu podiže taj segment kozice'', rekao je Damir.
Igor je u juhi ispod zvona koju je kušao osjetio mnogo soli, stoga je i presolio juhu dok ju je replicirao. ''Gotovo je nemoguće napraviti vjernu repliku jela, ali napravio sam što je moguće više slično'', osvrnuo se Igor na izvršenje zadatka. Melkior i Damir primijetili su i da mu je zagorio žličnjak, no bili su oduševljeni krekerom te teksturom juhe. ''Vizualno je pogodio gdje su stajale komponente, no vlasac nije stavio'', uočio je Stjepan.
Upravo je Igor bio taj čiji je tanjur, prema procjeni žirija, najlošiji te je on napustio MasterChef. ''Kao jedini kandidat iz Istre, žao mi je što nisam išao dalje. Dao sam sve od sebe da našu Istru predstavim onakvu kakva je. Nadam se da sam u tome uspio. Idem doma podignute glave. Dao sam sve od sebe što sam mogao dati'', rekao je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati