Iman se vraća svijetu mode

IAKO su naslovnice ženskih magazina i modne piste zauzele neke maloljetne klinke 48-godišnja manekenka dokazuje da nije za "staro željezo".

Modna kuća H&M koja je u prethodnim reklamnim akcijama koristila mlađahne Elizabeth Jagger i Amber Valettu odlučila se za Iman koja u novim oglasima pokazuje svu učinkovitost svojih kozmetičkih proizvoda.

Ona je prije devet godina lansirala svoju liniju "Iman Cosmetics And Skincare Collection" koja se odlično prodaje putem njene internet stranice www.i-iman.com.

Poznata je po svom skladnom braku sa starim rockerom Davidom Bowiem s kojim ima trogodišnju kćer Zahru, dok joj je kćer Zulekha iz prvog braka studentica u Americi.

Iman je rođena u Somaliji, a uz oca diplomata naučila je pet jezika i upisala studij političkih nauka kada su je otkrili modni agenti i promijenili joj život.Bila je prva tamnoputa manekenka koja se pojavila na modnim pistama, a obožavali su je Yves St Laurent, Calvin Klein, Versace i Donna Karan.

Godinama je bila omiljeni model vrhunskih fotografa kojima se slikanjem njenih golišavih slikica pridružio i njen suprug David.

Izdala je svoju autobiografiju "I am Iman" u kojoj opisuje sve draži i mane života super modela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara