Index i Aquarius Records daruju vam novi album pjevačice Kaliopi

MAKEDONSKA pjevačka diva Kaliopi, čiji vokal glazbeni stručnjaci nerijetko svrstavaju među najupečatljivije na svijetu, već kao dijete počela je pokazivati sklonosti prema popu, bluesu, jazzu i klasičnoj glazbi. Nakon uspjeha na dječjim festivalima odlučila je upisati glazbenu školu gdje je u klasu Marije Nikolovske završila solo pjevanje. No, nije bila zadovoljena samo s time, pa je nastavila sa školovanjem na Glazbenoj akademiji gdje ju je 1984. godine vodio Blagoja Nikolovski. Iste je godine osvojila treće mjesto na natjecanju mladih klasičnih glazbenika, gdje su je primijetili članovi benda koji su joj se kasnije pridružili, uzeli njezino ime i snimili pjesme "Tomi" i "Nemoj da me budiš" na nacionalnom makedonskom radiju.

"Glazba je moj život"

Posljednji studijski album, imena "Želim ti reći", album je koji je ova osebujna pjevačica dugo pripremala, te koji u cijelosti sadrži pjesme otpjevane na hrvatskom jeziku, što za Kaliopi ima posebno značanje. ""Glazba je moj život, moj prvi brak - stalno to govorim svojem suprugu. Uvijek pokušavam napraviti nešto spontano pa je tako nastao i ovaj album, potpuno spontano. Nisam nikome  došla oteti dio medijskog kolača ili publiku, jednostavno sam sjela za klavir i počela skladati pjesmu koja je bila na hrvatskom, i ideja o ovakvom albumu se rodila", Kaliopi je u kratkim crtama svoj novi glazbeni uradak opisala ekskluzivno za Index. "Sviđa mi se hrvatska publika, i ja se, čini se, sviđam njoj. Uvijek se iznenadim kad shvatim kako me i publika i novinari srdačno primaju - nikad ništa ne očekujem, i uvijek se ugodno iznenadim. Kad vam je glazba na prvom mjestu, a ne profit ili nešto drugo, ne postupate ciljano", smatra Kaliopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim je nastupima plijenila toliko pažnje da je naposljetku završila kao bitna karika u BBC-jevom dokumentarnom filmu o republici Makedoniji u režiji Monty Pythonovca, komičara, glumca i pisca Michaela Edwarda Palina. Prije dvije godine na koncertu u Universal Hall u Skopju, pjevačica je proslavila 30 godina karijere otpjevavši neke njezine najveće hitove dok su kao posebni gosti na koncertu sudjelovali Esma Redžepova i Edin Karamazov. Zbog značajnog doprinosa umjetnosti republike makedonije kao i humanitarnim porivima, Kaliopi je 2004. godine postala nositeljica Statue Marije Tereze, kao i predsjednica makedonske Udruge glazbenika. Godinu dana kasnije odlikovana je kao ambasadorica makedonske ekonomije u svijetu i postala predsjednicom Zaštite Autorskih Muzičkih Prava u Makedoniji.

Nagradna igra

Index i Aquarius Records vam daruju tri nosača zvuka "Želim ti reći". Želite li u dobrom društvu, bilo prijatelja, bilo svoje bolje polovice ili sami, uživati u ovoj glazbenoj poslastici, sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s Kaliopi na index.nagrada@gmail.com. Ne zaboravite navesti vaše osobne podatke. Troje najbržih ćemo o nagradi, kao i njenom preuzimanju, obavijestiti mailom. Sretno!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara