Index vas vodi na svečanu premijeru novog filma Angeline Jolie - "Tražen"

INDEX.HR vas u suradnji s Blitz filmom vodi na ekskluzivnu svečanu premijeru jednog od najspektakularnijeg holivudskog uratka - filma "Tražen", čija će se premijera održati 24. lipnja ove godine u multipleksu Cinestar Novi Zagreb (Avenue Mall) s početkom u 20 sati. Premijeri možete i vi nazočiti, a da biste osvojili ulaznicu potrebno je napisati ljubavno pismo upućeno Angelini Jolie. Pedeset autora najoriginalnijih pisama bit će nagrađeni jednom pozivnicom koja vrijedi za dvije osobe za spektakularnu Indexovu premijeru filma "Tražen", uzmite pero u ruke i pustite mašti na volju. Pismo može sadržavati do 500 znakova, a dobitnike ćemo o nagradi i njenom preuzimanju obavijestiti na dan premijere točno u podne.

> Ovdje osvoji pozivnice!

James McAvoy, Morgan Freeman i Angelina Jolie glavni su protagonisti filma "Tražen" u kojem pričaju priču o transformaciji premorenog marljivog čovjeka kojeg nitko ne primjećuje u nikad ranije viđenog borca za pravdu. Ove će godine svijet upoznati heroja nove generacije – Wesleya Gibsona. Redatelj ovog filma Timur Bekmambetov vizionar je koji je udahnuo život u avanturu 25-godišnjeg Wesa (McAvoy) koji mrzi svoj život – zato što je usran. Na poslu, njegov šef živi za to da bi ga mučio pred kolegama. Kod kuće, njegova ljigava djevojka je seksualni magnet za sve - uključujući njegovog navodno najboljeg prijatelja zbog čega nije niti čudno što je već na desetoj turi tableta protiv napada panike koje žvače kao bombone između veganskih tofu obroka iz kartonskih kutija.

Lijepa Fox zbunjenog Wesa uči ubijati

Njegov stari život će se okončati u trenutku kad stigne Fox koju glumi lijepa Angelina. Wes od Fox uči kako ubiti, a kao enigmatični vođa nametnuo se Sloan (Freeman), nakon čega se Wes uspješno preporodio. No, uskoro shvaća da namjere njegovih smrtonosnih kolega nisu toliko plemenite koliko se isprva činilo. U svijetu otkrivenog herojstva, moći i osveta koje uništavaju dušu, Wes će shvatiti nešto čemu ga nisu podučavali – da on sam upravlja svojom sudbinom. 

"Fox je vjernica – vjeruje u Kod. Ne pokazuje emocije, no ne smijemo ovaj film uzeti previše ozbiljno – trebao bi biti zabavan. Ovaj film sam sebe ne uzima previše ozbiljno. Uvrnut je i ima čudan smisao za humor. Bilo je sjajno gledati Timura kako sve to upliće u film", rekla je Angelina Jolie o filmu, dok se mladi škotski James McAvoy koji u ovom filmu tumači glavnu ulogu, nadovezao riječima: "Obožavam filmove, ali su mi dosadili alfa mužjaci visoki po dva metra u ovakvim ulogama. Drago mi je što su upravo mene odabrali za ovaj film, ne govorim to zbog mojeg glumačkog doprinosa, već zbog izgleda – jer zaista nisam onakav kakvog biste prvo poželjeli za ovu ulogu".

"Sami odabirete svoju sudbinu i sami njome upravljate. Upravo to svi pokušavamo"

Scenarij za film "Tražen" potpisuju Michael Brandt&Derek Haas te Chris Morgan, dok su Universal Pictures i Spyglass Entertainment zaduženi za vizualni identitet nastao na temelju serije stripova autora Marka Millara i J.G. Jonesa. Produkcijskog dijela latili su se Marc Platt, Jim Lemley, Jason Netter i Iain Smith, a ekipu filmaša čine direktor fotografije Mitchell Amundsen ("Transformers", "Transporter 2"), scenograf John Myhre ("Sjećanja jedne gejše", "Chicago"), montažer David Brenner ("Dan nezavisnosti", "Rođen četvrtog srpnja"), kostimografkinja Varya Avdyushko "(Dnevna straža, Stražari noći") i skladatelj Danny Elfman ("Spider-Man 2", "Charlie i tvornica čokolade").  Film je sniman na najvećem stadionu na svijetu - Strahovu, koji prima 220 tisuća gledatelja, u dvorcu Křivoklát iz 13. stoljeća, na napuštenim željezničkim tračnicama, u starim vinarijama i sl., dok je scena u vlaku snimljena u Rumunjskoj. No, da bi film ipak izgledao kao da je snimljen u Chicagu, tamo su dva tjedna snimani eksterijeri i akcijske scene. 

"Ovo je priča o istini. Wesley pokušava pobjeći iz svijeta u kojem ljudi lažu i pronaći ljude koji govore istinu. Na svojem putu otkriva da čovjek ne može ništa protiv kobi (usuda), ali može protiv sudbine. Sami odabirete svoju sudbinu i sami njome upravljate. Upravo to svi pokušavamo", rekao je Timur Bekmambetov, ruski redatelj filma "Tražen" kojeg opisuju kao jedinstvenog, eksperimentalnog, ironičnog i kreativnog genija.

Nagradna igra

Index u suradnji s Blitz filmom nagrađuje 50 posjetitelja - registriranih članova s po jednom ulaznicom koja vrijedi za dvije osobe za posebnu projekciju filma "Tražen", koja će se održati u utorak, 24. lipnja u 20.00 sati u CineStaru, Avenue Mall. Da biste osvojili nagradu, svoja ljubavna pisma upućena jednoj od najljepših žena na svijetu Angelini Jolie možete slati ovdje!

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara