Indexovi forumaši se pitaju: Je li Bilić četnik, beskućnik, Onur ili pak snažni Spartanac?

Foto: Ilustracija/Index, Boris Kovačev/Cropix

IZBORNIK Hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić već nekoliko tjedana njeguje svoju dugu smeđu bradu koja plijeni pažnju mnogih obožavatelja nogometa, ali i obožavateljica hrvatskog izbornika.

"On je puk`o", razmišljanje je Indexovih forumaša o hrvatskom izborniku Slavenu Biliću na račun posljednjih (ne)uspjeha naše nogometne reprezentacije. No, osim sportskih rezultata, javnost je za Bilića "zabrinuta" i zbog njegovog izgleda.

Iako je razlog promjene Slavenovog imidža prava mala misterija, odgovor bi mogao ležati u tajni moćnog izgleda velikih i hrabrih Spartanaca koju Slaven, vjerojatno, dobro poznaje. Naime, kako je i sam priznao jednom, u školi je bio odlikaš, a najviše je volio povijest.No, naši forumaši raspravljaju sliči li više spartanskom ratnom vođi Leonidi iz filma "300", Sadamu Huseinu, Onuru iz Šeherezade ili pak Djedu Mrazu.

IZBOR KOMENTARA

"Izgleda ko da prodaje Biblije poslije posla"

"Kombinacija idiota i talibana, zgleda ko poludjeli starac"

"Ma izgleda ko taliban"

"Ma Bilić se fura na ONURA"

"ko Robinson Crusoe! Ko je Petko? Asanović?"

"...obrij se Bilicu..ne znam kak te ona tvoja klinka trpi jbt..svaka dlaka svoju politiku vodi..predstavljas hrvatsku pa se tako i ponasaj i izgledaj..."

"ti si izbornik jedne od ponajboljih repki pa ne bi smio izgledati kao skitnica. Saberi se"

"Prvo na brijanje a onda o taktici kak izgubiti"

"Obrij se, daj otkaz i idi ovce cuvat"

"Zgleda ko Vlade Divac"


A oni koji mu ne zamjeraju loše rezultate kažu:


"Ma sve ok, samo obrij bradu!",

"Daj se obrij!!! Premlad si da bi bio takav guru i filozof!!!"

"Ti si Zvezdin četnik Slavene", pišu neki aludirajući na skandiranje Partizanovih navijača Robertu Prosinečkom tijekom derbija sa Zvezdom prije dva tjedna.

Za one koji žele znati više...

Zanimljivo je to da kad bi Spartanci išli u bitku, njihove žene dale bi im štitove i kratko i jasno rekle "S ovim ili nikako", što bi značilo da se pravi ratnik kući vraća samo kao pobjednik ili kao leš.

Također, štit je predstavljao čast svakog pojedinca i onaj koji bi se bez istog vratio smatralo bi se kako ga je odbacio da bi mogao pobjeći pa su to sami Spartanci kažnjavali smrću ili izgonom.


Ipak, nadajmo se kako hrvatski navijači neće reagirati jednako kao ljutiti Spartanci ako se izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije iz ovog boja vrati bez svog oklopa, točnije bez pobjede.

Sjećate li se da je Bilić 2007. godine bio najbolji izbornik svijeta?

Nakon nevjerojatnog poraza Hrvatske od Gruzije možda bi ipak bilo korisno da navijače podsjetimo i na neke uspjehe slavnog Slavena. Osim što je diplomirani je pravnik i tečno govori četiri jezika, 2008. godine proglašen je UNICEF-ovim ambasadorom dobre volje, osnivač je zaklade "Vatreno srce" koja pomaže djeci, a kao izbornik ostvario je najveću pobjedu reprezentacije u službenim utakmicama dobivši Andoru u Maksimiru sa 7:0 te, vjerovali ili ne, 2007. godine proglašen je najboljim nogometnim izbornikom na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara