Indonezija zabranila Pokemon Go policajcima i vojnicima zbog nevjerojatnog razloga

Indonezija zabranila Pokemon Go policajcima i vojnicima zbog nevjerojatnog razloga

Screenshot: YouTube

INDONEZIJA je zabranila policajcima da igraju Pokemon Go dok su u službi, a sprema se isto učiniti i s vojnicima, objavili su u srijedu dužnosnici, s obzirom da aplikacija s igricom na smartphoneu predstavlja prijetnju za sigurnost, najavio je indonezijski ministar obrane.

U toj zemlji jugoistočne Azije kao i na drugim mjestima u svijetu, lov na virtualna stvorenja skrivena u realnom svijetu putem Pokemon Go aplikacije privlači brojne korisnike koji su ilegalno "skinuli" aplikaciju s obzirom da još nije na raspolaganju u Indoneziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, popularnost te igrice izazvala je zabrinutost među najvišim predstavnicima establišmenta, a neki sugeriraju da bi Pokemon Go mogao poslužiti za špijunske aktivnosti.

"Špijunažom se može baviti u različitim oblicima", kazao je ministar obrane Ryamizard Ryacudu koji na igricu gleda negativno.

Vojska će uskoro objaviti nalog kojim se zabranjuje svim vojnim zaposlenicima da igraju Pokemon Go u službi kako bi se zaštitila mjesta pod visokom sigurnošću, izjavio je glasnogovornik institucije Tatang Sulaiman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara