Influenceri se žale da ih uništava koronavirus: "Ne dobivamo uopće ponude"

Influenceri se žale da ih uništava koronavirus: "Ne dobivamo uopće ponude"
Foto: Instagram

BROJNE industrije pogođene su pandemijom koronavirusa, s velikim brojem ljudi koji su ostali bez posla.

No iako su neke od stradalih industrija očigledne - restorani, barovi, putovanja, sport, kockanje, kina, maloprodaja, proizvođači automobila, teretane - pokazalo se da i influenceri gube većinu, ako ne i sav svoj prihod.

Nekoliko takvih zvijezda društvenih mreža, koje se oslanjaju na partnerstva s brendovima kako bi financirale svoj raskošni životni stil, sad svjedoče sve manjem broju ponuda. I dok i dalje objavljuju glamurozne fotografije kako bi zabavili sljedbenike, otkrili su da sad sve moraju raditi sami, dok su se prije o njima brinuli profesionalci, prenosi Daily Mail.

Tri influencerice otkrile su za TMZ ovaj tjedan kako su se njihove lukrativne karijere drastično srozale otkako se virus počeo širiti.

Abigail Ratchford jedna je od njih. Ona ima 9 milijuna pratitelja na Instagramu. Zarađivala je oko 500 tisuća dolara godišnje od sponzoriranih objava, no čini se da će taj broj dosta pasti 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

Iako još uvijek ima neke dogovorene poslove, njezina posljednja sponzorirana objava bila je 18. veljače. Požalila se i kako ne može više naručiti make-up artiste, stiliste i profesionalne fotografe da joj pomognu s fotografijama, već sve mora raditi sama. To uključuje i kratku snimku u bikiniju s Louis Vuitton maskom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⚡️ A R ⚡️ (@abigailratchford) on

Ella Rose, koja ima 811 tisuća pratitelja na Instagramu i dijete s NFL igračem Julianom Edelmanom, rekla je za TMZ da nije dobila nikakve upite za sponzorirane objave ovaj tjedan. Obično ih je dobivala barem nekoliko dnevno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLA 🥀 (@officialellarose) on

Ella, koja živi u Los Angelesu, također ne može zvati fotografe, već sve mora raditi sama.

Još jedna popularna influencerica koja je željela ostati anonimna rekla je sajtu da nekoliko brendova želi čekati travanj za pregovaranje o ugovorima. Neki brendovi s kojima je imala dogovorene suradnje tražili su od nje da ih još ne objavljuje, a kaže da je to  jer su proizvodi napravljeni u Kini.

Desiree Schlotz također se požalila da je ostala bez posla, ali i na kašnjenje plaćanja tvrtki s kojima je već odradila ugovor. Požalila se i kako je teško stvarati sadržaj bez mogućnosti izlaska iz kuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Desi (@desireeschlotz) on

Najviše su pandemijom pogođeni travel influenceri. Alyssa Ramos jedna je od njih, iako kaže da se ne boji virusa. "Ne bojim se dobivanja virusa... više me brinu kaos i histerija koju stvara", rekla je 12. ožujka te čak istaknula kako su letovi jeftini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alyssa Ramos 🌎 Travel + Life (@mylifesatravelmovie) on

Međutim, na kraju je čak i ona bila prisiljena samoizolirati se u Barceloni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara