Injekcija za imidž: Marilyn Monroe pod ruku i pravac na - špicu!

ZA DAME koje bi se pred svojim prijateljicama rado prošetale ruku pod ruku s Davidom Beckhamom, a strah ih je da ih Posh Spice pritom ne lupi štiklom po glavi, ili retro nastrojene muškarce koji nikako ne mogu preboljeti smrt božice svih plavuša Marilyn Monroe, stiže rješenje iz Velike Britanije.

Internet stranica Fakefaces.co.uk nudi široki asortiman dvojnika i dvojnica  živućih ili preminulih svjetskih faca, a među najtraženijima su upravo spomenuti David Beckham, čiji dvojnik jednako dobro dribla kao i original i Marilyn Monroe, koje u stopu slijede Victoria Beckham, Brad Pitt, Daniel Craig, ali samo kao James Bond i Austin Powers.

Među najtraženijima Beckhamovi, Tony Blair i Brad Pitt

Utemeljitelji stranice Fakefaces u slučajnoj ideji prepoznali su ogroman poslovni potencijal i ponudili ga širokoj publici koja je svjesna da izgled i dojam danas prodaje sve, od običnog jogurta do lažnog imidža. Najtraženiji dvojnici u Velikoj Britaniji su oponašatelji cijelog defilea James Bondova, a kategorija kojoj popularnost vrtoglavo raste je ona kojoj pripadaju političari, pa je tako Tony Blair, uz Beckhama, "Merlinku" i agenta 007, iako već neko vrijeme nije premijer, jedno od najpopularnijih lica koje Britanci vole gledati na svojim vrtnim zabavama.

Kraljevsko vjenčanje u vlastitom vrtu stoji tristotinjak funti

Cijena "unajmljivanja" dvojnika varira - ovisi o tome koliko je osoba tražena, da li samo nalikuje na neku slavnu facu ili posjeduje i njihove vještine, za koji događaj se angažira te koliko radnih sati provodi na traženom angažmanu. David Beckham je "bukiran" mjesecima unaprijed, jednako kao i zanosna oponašateljica Marilyn Monroe pa je njima nešto viša od uobičajene. Za nekoliko stotina funti ekstra "David" će sa sobom povesti i "Victoriju", a oponašateljski par će, samo za svoje klijente upriličiti i otmjeno vjenčanje.

Vjenčanje će vam za "sitnu lovu" upriličiti i neki od oponašatelja kraljevske obitelji, kojima popularnost također raste, kao i likovima iz raznih sapunica, a slavna faca koja je dugo vremena bila među ne baš traženim oponašateljima u Europi, ali je u zadnjih pola godine naglo preuzela vodstvo je kralj rock'n'rolla Elvis Presley.

V.V.
Foto: Fakefaces.co.uk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara