Ipak pjeva: Kerum na Splitskom festivalu sa "Ništa kontra Splita"!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Jadran Babić/Cropix

ŽELJKO KERUM (za)pjevat će na Splitskom festivalu! Nastupit će na prvoj večeri Poznati pjevaju 30. lipnja. Gradonačelnik se odlučio za provjereni favorit: "Ništa kontra Splita". Vjerojatno bi rado dodao, ni kontra mene.

Za jubilarni festival četiri milijuna kuna

Glas će pustiti i zamjenik Jure Šundov. Otpjevat će "Kome bi šumilo more moje sinje". Kolegica Anđelka Visković nije zasad na play listi, ali do konca mjeseca, tko zna. Možda se predomisli. U svakom slučaju je više nego dobro došla, kaže organizator festivala Neno Ninčević. A kako i ne bi. Grad Split za 50. jubilarni Splitski festival plaća milijun kuna.

Trošak svih pet dana cijeni se na otprilike četiri milijuna kuna. "Ja znam sa organizacijom i novcem pa možda ispadne i manje", pohvalio se Ninčević, koji je lani Keruma čak pozivao preko naslovnice Slobodne Dalmacije da se sjeti kako mu treba dati još 600 tisuća kuna.

Uz Keruma i Šundova, Olić, Cico, Šerbedžija, Josipović...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine neće biti takvih problema, čini se. Kerum i Šundov nastupaju na prvoj večeri zajedno sa Cicom Kranjčarem, koji će pjevati sa Duškom Lokinom. Zvao je Ninčević i Zdravka Mamića, ali nije htio doći.

Kemal Monteno i Rade Šerbedžija pjevat će "Kud plovi ovaj brod", nastupit će i Ivica Olić u duetu sa Draženom Zečićem, Ninčević se nada da će doći i predsjednik Josipović. Premda bi Kerum zacijelo rađe htio prijatelja Bandića.

Nakon poznatih u srijedu, u četvrtak, 1. srpnja na redu je retrospektiva ponajboljih uspješnica Splitskog festivala u izboru Gorana Pelaića, a zatim slijede dvije polufinalne večeri te na koncu u nedjelju, 4. srpnja finalna večer. "Nismo se htjeli sudariti sa Svjetskim prvenstvom, Brazilom i Argentinom, premda bi sigurno pobijedili u gledanosti", kaže Ninčević.

A ljutio se na Index...

Kerum će tako ipak pjevati na Splitskom festivalu, a kada ga je Index, točno prije godinu dana, u slavljeničkoj noći, pitao hoće li pjevati, prilično se naljutio. "Ja sam ovdje radi ozbiljnih stvari, a ne da se bavim glupostima", poručio je tada. Eto, predomislio se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara