Iranac odlukom suda mora ženi darovati 124 tisuće ruža

SUD JE odlučio da Iranac svojoj supruzi mora darovati 124 tisuće ruža koje joj je obećao prije braka. Supruga je, naime, podnijela tužbu protiv muža jer je "jako škrt i nikad joj nije htio platiti kavu".

Dok ne nabavi sve ruže, sud je muškarcu zaplijenio stan. Prema iranskom zakonu, supruga može zatražiti svoj miraz  bilo kad u braku ili kad se razvodi.

Dar tada postaje vlasništvo žene koja može s tim raditi što hoće. Kako javlja BBC, žena imena Hengemeh odlučila je zatražiti svoj miraz u iznosu od 124 tisuće ruža u 10 godina braka kako bi kaznila svog škrtog muža.

"Nedugo nakon vjenčanja shvatila sam da je Shahin jako škrt i kad bi išli u kafić nije mi htio platiti niti kavu", izjavila je srdita žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen muž je na sudu kazao kako si može priuštiti samo pet ruža dnevno te da su cijelu priču njegovoj ženi utuvili u glavu bogati prijatelji s kojima se druži. No, sud nije prihvatio njegovu žalbu te je zaplijenio Shahinov stan sve dok ne isplati ženi što je njezino.

U Iranu je uobičajeno ženi kao miraz poklanjati zlatne novčiće ili neku drugu imovinu, a nerijetko zbog dugova završe u zatvoru.

J.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara