Ivana Banfić oduševljena ljepotom kandidatkinja na Dori: Nek Europa vidi kakve žene imamo

Foto: HRT

VEČERAŠNJA Dora, četvrta po redu, donijela nam je nove "bisere" voditelja i teško slušljive izvođače od kojih je ponovo odskakao Jacques Houdek. Gledatelji su večeras imali priliku odabrati tri natjecatelja, a sljedeće subote saznat će se tko je četvrti sudionik Dore, nakon što se prebroje glasovi gledatelja za preostale kandidate. Večeras su prolazak dalje izborili: Jacques Houdek, Daria Kinzer i Mirko Švenda Žiga koji je dobio najviše glasova gledatelja.

Voditelji gotovo izignorirali makedonsku pjevačicu

Emisija je započela nastupom poznate makedonske pjevačice Karoline Gočeve za koju je Aleksandar Kostadinov rekao da je "najpopularnija, ali i najzgodnija makedonska zvijezda". Karolina je pročitala ime šestog natjecatelja iz posljednje emisije koji je dobio najviše glasova publike. Dalje je prošla mlada Zaprešićanka, Doris Teur koja je večeras nastupila uz Katicu Marinović, Anu Eškinju, Jacquesa Houdeka, Dariju Kinzer i Mirka Švenda Žigu. Nakon što je pročitala njeno ime, Karolina je doslovno morala samu sebe odjaviti, jer su je voditelji potpuno izignorirali gledajući blesimetar dok je ona zbunjeno govorila: "Ja sam za večeras završila. Ugodnu večer vam želim". Nakon toga je sišla s pozornice, a voditelji to nisu niti vidjeli.

Karolina je i sama je dva puta nastupila na Eurosongu, 2002. i 2007. godine, a za natjecatelje je imala samo riječi hvale. "Od malena pratim sva eurovizijska natjecanja, mislim da je Dora najbolje organizirani festival u regiji. Ove ste godine odabrali jedan posve novi način natjecanja, teško je odabrati najboljeg natjecatelja jer su svi talentirani u što sam se uvjerila kada sam ih čula i uvjerila se u njihov talent", rekla je Karolina.

U žiriju i legendarna Mirjana Bohanec

U žiriju su večeras bili Ivana Banfić, Tomislav Bralić iz klape "Intrade" te Mirjana Bohanec pjevačka i glumačka legenda, poznata po ulozi gospođe Šafranek iz filma Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli". Ona je rekla kako pozdravlja koncept prema kojemu će se na televiziji pokazati mnogo mladih i talentiranih pjevača. "Svi su izvrsni i prava je šteta što netko mora ispasti. Mi kao žiri smo tu da pomognemo svojim primjedbama i nadam se da će publika izabrati zaista najboljeg kandidata koji će nas predstavljati na Eurosongu", rekla je Mirjana Bohanec.

"Možda se malo više gledala u ogledalo nego razmišljala o tekstu"

Prvi nastup večeras imala je Katica Marinović koja je otpjevala hit grupe Bastardz, "Tvoja ljubav". U sklopu koreografije imala je postavljeno ogledalo na pozornici u koje se cijelo vrijeme gledala. Iako je u svakoj emisiji prilično nesigurna i glas joj drhti, dobila je pohvale žirija. "Kata je dobar interpretator", rekla joj je Mirjana Bohinec, a na komplimentima ju je obasipao i Tomislav Bralić: "Pjevala je u klapi 'Dišpeti' i vidi se taj dišpet na pozornici. Možda se malo više gledala u ogledalo nego razmišljala o tekstu".

Nakon Katice, na redu je bio Jacques Houdek koji je izveo Gibonnijevu pjesmu "Oprosti". Iako je počeo malo nesigurno, Jacques je ubrzo stekao sigurnost i dalje otpjevao u svom stilu. "Jacques ima posebno lijep glas, uživi se u glazbu, žar koji ima u sebi, prenio je na sve nas", rekla je Mirjana Bohanec, dok je Tomislav samo komentirao: "O Jacquesu ne bih puno, publika je sve rekla, svaka čast". "Ništa posebno ne očekujem, pomirio sam se s tim da mogu proći ili ne proći i nadam se najboljem. Vjerojatno sam lijepo pjevao svojoj publici svih tih godina kada glasaju za mene. Malo mi je bolje, nisam još posve zdrav ali nadam se da ću iduće subote biti sasvim dobro", rekao je Jacques nakon nastupa i dodao kako se razveselio svojim navijačima iz Slavonije koji su došli u studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Banfić dala Žigi 5 bodova od mogućih 10

Ana Eškinja otpjevala je "Čarobno jutro" Nine Badrić i prilično se namučila s tom pjesmom. Glas joj je drhtao i pucao svako malo, a pjevanje nešto viših tonova za nju je bila nemoguća misija. Ivana Banfić bila je vrlo iskrena u svojoj procjeni: "Ana bi od mogućih 10 bodova, dobila 6", rekla je pjevačica na što ju je publika izviždala pa se ispravila: "Dobro, htjela sam reći 10. Krivo sam se izrazila". Tomislav Bralić joj je rekao da ima seksipilan glas i da je otpjevala "čarobno".

Mirko Švenda Žiga izveo je poznati Oliverov hit, "U ljubav vjere nemam". Bilo ga je prilično teško slušati kako svojim grlenim glasom pokušava otpjevati dalmatinsku baladu. Ivana Banfić rekla je da bi mu dala 5 bodova od mogućih 10, a Tomislav je kratko prokomentirao da je "Žiga dobro odradio". "Drago mi je što sam večeras imao prilike otpjevati hrvatsku pjesmu, dobro se osjećam kada pjevam na hrvatskom jeziku. Zahvaljujem se svojim glasačima koji su mi omogućili da idem dalje. Nemam dovoljno riječi hvale za Doru i organizaciju od strane HRT-a. Sve je ispalo odlično", rekao je Žiga neposredno nakon emisije ne skrivajući veselje prolaskom u nastavak natjecanja.

"Daria je vizualno visoka, što je odlično. Nek Europa vidi kakve mi žene imamo"

Daria Kinzer koja se osim s pjevanjem, poprilično muči i s hrvatskim jezikom, otpjevala je pjesmu grupe E.T. "Da ti nisam bila dovoljna". Plavokosoj pjevačici cijelo je vrijeme pucao glas, a nedostatke u intonaciji pokušala je popraviti deranjem, no njezinu je slabašnu izvedbu publika ponovo odlučila nagraditi. Tomislav je rekao da je bila intonativno čista, ali da su se "malo previše back vokali čuli". Ivana Banfić je pak više komentirala njen glas nego stas: "Daria je vizualno visoka, što je odlično. Nek Europa vidi kakve mi žene imamo. Glas joj je sjajan, jako me se dojmila", rekla je pjevačica. Daria Kinzer u prošlu je emisiju ušla tek nakon tjednog glasanja, a sada se odmah našla među troje kandidata koji sigurno nastupaju u petoj emisiji. U svojim prvim reakcijama nije skrivala oduševljenje. "Jako sam zadovoljna što sam prošla dalje! Večeras sam izvodila Vanninu pjesmu, ona je inače moj favorit i znam sve njezine pjesme. Svi se nadamo pobjedi, vidjet ćemo kako će odlučiti publika i žiri", rekla je Daria priznajući i kako nije očekivala da će dogurati tako daleko na Dori.

Posljednji nastup večeras imala je Doris Teur koja je izvela pjesmu Josipe Lisac "Danas sam luda" i dobila pohvale žirija. "Snažna interpretacija, puno svježine, tonovi su joj jako lijepi", rekla je Mirjana Bohanec, a Tomislav joj je poručio nek pozove fanove da je bodre i sljedeću subotu. "Nije lako tako mladoj osobi otpjevati pjesmu Josipe Lisac. Fali joj godina i kilometara u glasu", komentirala je Ivana Banfić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara