Iz filma "Elegy" izbačena scena u kojoj Penelope odgriza penis Kingsleyju

Iz filma "Elegy" izbačena scena u kojoj Penelope odgriza penis Kingsleyju

PENELOPE CRUZ u svom novom filmu "Elegy" tumači ulogu Lorraine Bobbit koja u jednoj sceni glumcu Benu Kingsleyju odgrize penis, a ta je scena izbačena iz finalne verzije filma, pa je na velikom ekranu nećemo imati prilike vidjeti. Film "Elegy" adaptacija je romana "The Dying Animal" Philipa Rotha, a Penelope i Ben glume ljubavni par. a Roth je poznat po istraživanju "promiskuitetnih instinkta" u svojim romanima u kojima seks prikazuje kako surovost seksualizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redateljica filma Isabel Coixet bila je odlučna u namjeri da se "Elegy" ne razlikuje mnogo od svog literarnog predloška, i iako je scenu seksualnog odnosa između Kingsleyja i Cruz u kojoj Penelope odgriza Benov penis namjeravala zadržati sve do kraja, predomislila se i odlučila je izbrisati iz finalne verzije filma. Coixet smatra da je to ipak previše za normalnu publiku, što je naišlo na protest samoga Philipa Rotha koji je scenu pod svaku cijenu želio vidjeti u ekranizaciji svoga romana. "Da je Roth izborio pravo da se jedna scena, koja je izbrisana iz filma ali je prikazana u noveli, ipak prikaže u završnoj verziji, ta bi scena postala jako ozloglašena što bi dovelo do loše promocije filma", smatra 64-godišnji Ben Kingsley.

"Roth je želio da scena oralnog seksa u filmu bude pojačana i vizualno dočarana. Vjerojatno me je pokušao zastrašiti. Nije mi problem snimati scene oralnog seksa, ali smatram da ljudi ne žele vidjeti kako Penelope odgriza nečiji penis", rekla je redateljica filma, Isabel Coixet, a sama Penelope, koja i u sceni i u filmu tumači glavnu ulogu, priznala je kako joj je ova uloga predstavljala najveći emocionalni izazov u svojoj glumačkoj karijeri.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara