Izabrana Kraljica Riječkog karnevala

Kraljičinom krunidbom i primopredajom ključa grada, sinoć su u Rijeci maškare preuzele vlast u gradu.

Pred punim tribinama Dvorane mladosti između devet natjecateljki, predstavnica karnevalskih grupa za Izbor Kraljice Riječkog karnevala 2007., sedmeročlani stručni ocjenjivački sud u kojem su pored predstavnika pokrovitelja sjedile i dvije Kraljice dosadašnjih karnevala - Saša Šofranac Stojanović te prošlogodišnja pobjednica Martina Radetić, odlučio je krunu dodijeliti upravo 22-godišnjoj Marijani.

Nagradu za najbolji scenski nastup, kojim su sve karnevalske skupine predstavljale svoje predstavnice, zaslužila je karnevalska skupina "Zijat, sost, tancat i pit".

Pravi maškarani spektakl svojim su nastupima začinili žongleri, atmosferu je podizao Cocktails bend, a  kroz pakleni su program gledatelje vodili vražica Indira Mujkić i uvijek vražji Neno Pavinčić.

U sklopu programa Izbora Kraljice karnevala na pozornici je upriličena primopredaja ključeva grada na Rječini. Mjesto gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, privremeno je zauzeo Meštar Toni i na opće veselje maskiranog puka obznanio početak vladavine maškara. 

Meštar Toni dobio je novu Kraljicu, a pred Marijanom je godina kraljevanja u kojoj će simbolizirati Riječki karneval i posebnost života pod maskom čiji tradicijski korijeni sežu u daleku prošlost ovog kraja.

Proglašenjem Kraljice karnevala za 2007. godinu i primopredaje ključa grada jučer je i službeno otvoren 24. Riječki karneval. Karnevalska se događanja nastavljaju kroz siječanj i veljaču, a svoju će kulminaciju dobiti velikom Međunarodnom karnevalskom povorkom na ulicama Rijeke u nedjelju 18. veljače 2007.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara