Izlazi knjiga Anđela Jurkasa: "Bez rocka trajanja - glazbeno dešifriranje Balkana"

Foto: Milica Czerny Urban

OVIH dana izlazi knjiga "Bez rocka trajanja - glazbeno dešifriranje Balkana" autora Anđela Jurkasa. Nakon godina aktivnog rada u svim segmentima glazbene industrije zemlje, regije i inozemstva, Anđelo je skupio materijala za knjigu. Osnovna tema knjige je dešifriranje Balkana kroz glazbu ovih prostora.

Komunikacija s onima o kojima se piše

Osnovna ideja je bila razotkrivanje onog najboljeg, najgoreg ili samo karakterističnog, za podneblje iz kojeg dolazimo, koje nas opisuje. Knjiga je nastala iz izrazite autorske želje za otvorenom komunikacijom s autorima djela o kojima se piše. Budući da se knjiga bazira na otvorenom dijalogu, svaki odlomak uključuje mišljenje autora knjige, autora ili izvođača glazbe o kojoj se govori, te arbitražne opaske trećih lica, javnih osoba kao korektora viđenja i stavova autora knjige, te onih o kojima se piše. I govori o nama više nego bismo mi to željeli priznati.

Budući da knjiga pokriva čitav prostor bivše Jugoslavije moći ćete pročitati neke jako zanimljive stvari

Uz knjigu je priložen i CD soundtrack čitanje, slušanje, lakše razumijevanje te glazbena grafička mapa popisa izdavača, pripadajuće majice, bedževi i slični detalji iz popularne kulture. Znalci su knjigom oduševljeni, a u njoj ćete moći pročitati što glazbenici i javni ljudi misle jedni o drugima. Budući da knjiga pokriva čitav prostor bivše Jugoslavije moći ćete pročitati neke jako zanimljive stvari. Jurkas je jedan od najaktivnijih pop kulturnih novinara televizijskog i tiskanog novinarstva, uz to piše kolumne te glazbene i filmske kritike. Ne sumnjamo da je ponudio pravu poslasticu za sve čitatelje.

Brojne promocije knjige

Sutra će u podne Jurkas predstaviti svoju knjigu u Arena centru. Nekoliko glazbenih faca koje same pišu ili se o njima piše, gostovat će na ovom događaju. 13. studenog Jurkasa očekuje predstavljanje na Interliberu u 13 sati. 18. studenog Anđelo će knjigu predstaviti u Močvari, uz koncert Damira Avdića, a 3. prosinca u Booksi u Zagrebu održat će se promocija knjige uz aktivne sudionike koji su sudjelovali u nastajanju ovog djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara