Iznajmila kuću i otišla na put oko svijeta, ostala u šoku kad se vratila doma i otvorila vrata

Iznajmila kuću i otišla na put oko svijeta, ostala u šoku kad se vratila doma i otvorila vrata

Foto: Liverpool Echo

DOBRODUŠNA volonterka koja je nekad kuhala juhe beskućnicima nakon pet mjeseci vratila se s putovanja pa ostala u šoku kad je otkrila da su joj kriminalci pretvorili stan u ogromnu farmu kanabisa.

Tanya Laverty iz Liverpoola iznajmila je svom dom u četvrti Wavertree te je s dečkom otputovala u Aziju. No kad je prestala primati najamninu postala je sumnjičava, vratila se doma i pronašla uništen dom pretvoren u farmu marihuane.

Nakon što je majka njezinog dečka virnula u poštanski sandučić te uočila cijev dimnjaka, Tanya se vratila doma, a pravi šok uslijedio je kad je otvorila vrata.

"Sve je bilo prekriveno stabljikama marihuane. Šokirala sam se - bilo je toliko puno biljaka. Nisam se ni popela na kat... samo sam počela plakati. Bila sam slomljena", rekla je za Liverpool Echo. "Moj život je potpuno uništen, a srce slomljeno", dodala je.

Ako je Tanyina pretpostavka točna, u kući je bilo oko 200 biljaka, a procjenjuje se kako bi operateru farme uprihodile 800 tisuća funti godišnje.

Kad je napustila Veliku Britaniju, u rujnu prošle godine, bila je uvjerena kako je kuću iznajmila obitelji iz Južne Koreje. Velikodušna 45-godišnjakinja, koja je prije putovanja svoje vrijeme posvetila vođenju kuhinje za beskućnike u Liverpoolu, obitelji je čak smanjila najamninu jer im se svidjela njihova beba kad su razgledavali kuću.

Sad se boji da su je nasamarili kriminalci koji su tražili imanje. Osim što je ostala bez najamnine, čekaju je brojni računi za popravke, a radi se o najmanje 10 tisuća funti.

Zbog toga Tayna se sad boji za svoju budućnost, a kako joj je hipoteku pokrivala stanarina, boji se da i sama ne postane beskućnica.

"Sad sam ja žrtva. Sjedim ovdje i ne mogu si priuštiti sljedeću ratu, a ako to ne napravim, vani sam - jer su neki kriminalci i luđaci došli u moj dom i uništili ga", govori. "Mogla bih postati beskućnica koja je pomogla puno beskućnika", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara