Jacksonov liječnik: Otišao sam u kupaonu na dvije minute i on više nije disao

Jacksonov liječnik: Otišao sam u kupaonu na dvije minute i on više nije disao

Foto: AFP

PRIVATNI liječnik pokojnog Michaela Jacksona, Conrad Murray, jučer je prvi put pred porotom ispričao svoju verziju događaja vezanih uz smrt kralja popa. Liječniku se sudi zbog nenamjernog ubojstva Michaela Jacksona lijekom propofolom, koji  je Jackson uzimao kako bi mogao spavati. Pjevača je, prema liječnikovim riječima, mučila nesanica te se brinuo kako će odraditi svoj povratnički koncert u O2 areni ako se ne naspava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Murray je pjevaču dao mješavinu sedativa koji su ga trebali uspavati, ali nisu djelovali. "Rekao sam mu da bi ja spavao do sutra u podne da sam popio tu količinu i da to nije normalno. On nije bio sposoban spavati prirodno. I nakon sedativa je bio potpuno budan. Govorio mi je kako će morati otkazati koncert ako se ne naspava. Onda me je zamolio da mu dam `mlijeko` jer zna da to zna njega djeluje", rekao je liječnik objašnjavajući da se mlijeko odnosi na propofol, koji je već bio koristio. Nakon što mu je dao taj lijek, Michael je zaspao, ali nije hrkao kao inače. "Ustao sam i otišao u kupaonu. Kad sam se vratio, nije disao. Radilo se o samo dvije minute", ispričao je na sudu Conrad.

Liječnik je objasnio kako je pop zvijezdu pokušavao oživjeti, no nije uspijevao. Nije odmah pozvao pomoć jer u kući nisu radili telefoni. "Mislim da je često mijenjao broj", kaže. Na kraju je sam pojurio po pomoć. "Volim gospodina Jacksona. On je bio  moj prijatelj i otvorio mi se. Želio sam mu pomoći. Bio je samohrani roditelj. Želio sam mu dati najbolje šanse", kaže Murray, koji bi mogao završiti u zatvoru na četiri godine u slučaju da ga sud proglasi krivim za nenamjerno ubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara