Jacques i Tony premijerno izveli svoj duet - evo koji su natjecatelji izborili prolaz u emisije uživo

Jacques i Tony premijerno izveli svoj duet - evo koji su natjecatelji izborili prolaz u emisije uživo

Foto: Dario Njavro/HRT

U SHOWU The Voice – Najljepši glas Hrvatske došao je red na nokaut fazu. U ovome novom, uzbudljivom dijelu natjecanja mentori ponovno moraju upola smanjiti svoje timove.

Nakon što svih šestero natjecatelja iz jednog tima završe svoje  nastupe mentor mora prosuditi koje troje pjevača nastavlja natjecanje. Natjecatelji su sami birali pjesme kojima žele izboriti prolazak u emisije uživo, a pri usavršavanju izvedbe za nastup pomagali su im mentori i njihovi savjetnici.

Prije službenog dijela natjecanja svoj prvi zajednički singl "Tugo moja“ premijerno su na pozornici The Voicea uživo otpjevali mentori Jacques Houdek i Tony Cetinski. Sudeći prema reakciji publike, mentori imaju još jedan hit.Nakon toga slijedila je borba glasom za nastavak natjecanja i nastup u emisijama uživo gdje, osim mentora, odlučuju i glasovi gledatelja. Prva iz Indirina tima, Ruža Janjiš, za nastup u nokautu odabrala je pjesmu "Try“ američke pjevačice P!nk.

Lucija Lučić odabrala je pjevati Shontellinu pjesmu "Impossible“, jer smatra da je pjesma ekspresivna i da će njome moći mnogo pokazati. Indiri se pjesma ispočetka činila jednostavnom, no poslije je shvatila da je sve samo ne jednostavna.

Ivana Sutlović obožava Beyoncé i nije htjela proći kroz show da ne otpjeva neku njezinu pjesmu. Hrabro je odabrala zahtjevnu pjesma "If I were a boy“, no Ivana je, kako je istaknula njezina mentorica, apsolutna kraljica visina. Stefany Žužić, koju je Indira u dvobojima preuzela iz Jacquesova tima, izabrala je pjesmu koja je hit među mlađom populacijom, kako je rekla Daria. Radi se o naslovnoj pjesmi Disneyeva animiranog filma „Frozen“ – „Let it go“.

Eni Jurišić sluša Michaela Jacksona odmalena, pa je za nokaut odabrala pjesmu koju je on pjevao kad je bio mali. Radi se o soul blues baladi „Who's loving you“ sastava The Jackson 5. Posljednja Indirina natjecateljica u nokautu bila je Ana Dorotić Burmaz koja je, zbog primjedbe svojeg tima da uvijek bira pjesme iz prošlog stoljeća, odabrala noviju pjesmu „Locked out of heaven“ Brune Marsa. 

Nokauti - Eni Jurišić - Who's Loving You

Riječka snaga #timIndira! :) Eni Jurišić - The Voice HRT svojom je izvedbom i mentore i publiku digla na noge! #TheVoiceHRT

Posted by The Voice - Najljepši glas Hrvatske on Saturday, March 19, 2016


Sve su natjecateljice redom dobile ovacije publike, a potom je došao red na Indiru da odabere koje tri od šest izvrsnih pjevačica nastavljaju natjecanje i dobivaju šansu da u nastupima uživo zadobiju naklonost i glasove gledatelja.

Tko ide dalje?

Prvu natjecateljicu koju vodi u emisije uživo Indira cijeni ponajprije zbog njezine dobrote, skromnosti, nesebičnosti te zato što druge uvijek stavlja ispred sebe. Uz to ima moćan glas, a nema pjesme koju ta pjevačica ne može izvesti. To je Ruža Janjiš. Druga osoba koju je Indira odlučila povesti dalje je Eni Jurišić. Ona, osim odličnoga glasa ima i karizmu, te zna emociju prenijeti na publiku, zaintrigirati je i biti vladarica pozornice. Posljednja pjevačica u Indirinom timu je Lucija Lučić, koja je u show došla kako bi ostavila srce na pozornici, te se osjeti da je glazba cijeli njezin život.

No, to nije bio kraj za ostatak Indirina tima jer su se za preuzimanje prijavili Jacques i Ivan. Jacques je priznao da bi bio najsretniji da Stefany može vratiti u svoj tim, no to se protivi pravilima. Odlučio je zato pomoći Ivani Sutlović jer je ona, kako je rekao, potencijalno velik umjetnik i velik glas, iako nije imala savršen nastup u nokautu. Ivan je u svoj tim preuzeo Stefany Žužić, te priznao da ga je iznenadilo što ju je Indira pustila.

Za Anu Dorotić Burmaz, nažalost, ovo je značio kraj sudjelovanja u showu.Prvi iz Ivanova tima koji je nastupio u nokautu bio je Vjekoslav Ključarić kojeg je Ivan u dvoboju preuzeo od Jacquesa. Vjekoslav je odlučio pjevati „Great balls of fire“ Jerryja Leeja Lewisa, no Ivanov savjetnik Aljoša Šerić nije skrivao nezadovoljstvo tim izborom. On smatra da pjesma ima premali raspon da bi Vjekoslav mogao pokazati svoj soul glas. Vjekoslav je zato u nastupu, prema Aljošinoj sugestiji, napravio show i čak u jednom trenutku zasvirao na klavijaturama, čime je i publiku i mentore podignuo na noge.

Tajana Belina odlučila je u nokautu pjevati pjesmu „Circle of life“ Eltona Johna, koju inače pjeva sa zborom Izvor. Ivana Brkašić pjevala je jedinu alternativnu rock pjesmu u nokautima – „Everlong“ sastava Foo Fighters, što je Aljoša smatrao izazovom, jer se ipak radi o "muškoj“ pjesmi. Marjan Slavica je, prema Aljošinu mišljenju, od svih kandidata odabrao najbolju pjesmu – "Never tear us apart“ benda INXS. Također, istaknuo je kako je Marjan previše introvertiran da bude samo izvođač, nego bi više smisla imalo da bude kantautor. Marjan je ovim nastupom htio pokazati kakav jest, a mentor Ivan pomogao mu je da se oslobodi na pozornici, što su zamijetili i mentori i kolege natjecatelji, a publika ga je nagradila velikim pljeskom.

Indira i Tony zadnji odlučuju

Mirna Ružić je, na nagovor dečka, odabrala pjevati „Time after time“. Premda je mentor Ivan htio da Mirna iziđe iz sigurne luke, ona je odabrala sebi svojstvenu laganiju pjesmu. Posljednji nastup večeri imao je Vedran Ljubenko, a odabrao je „Superstition“ Stevieja Wondera, na što se Ivan našalio da bi samo „luđak iz Dubrovnika“ mogao odabrati tako tešku pjesmu. Vokalna trenerica Antonija na probama je Vedranu sugerirala da ne pjeva stihove uvijek na isti način, nego da svaki put promijeni melodiju vokala jer su za soul izvedbu bitne fraze i način na koji završavaju. Vedran je primijenio savjete s proba, te izvedbom, ali i plesom, dignuo mentore i publiku na noge.

Ivan je, prije nego što je otkrio koga vodi u emisije uživo, zahvalio publici i priznao da mu je iskrenim reakcijama mnogo pomogla u odluci. Htio je biti kavalir, pa se za početak odlučio za jednu od tri predivne dame iz svojeg tima, a ona je, kako je istaknuo, topla i predivna osoba – Tajana Belina. Drugi kojeg je Ivan odabrao je Vedran Ljubenko, za kojeg je rekao da je velik radnik, te kako smatra da ćemo o njemu slušati još dugo nakon The Voicea. Na kraju je odabrao osobu koja je unijela mnogo pozitivnog duha u tim, koja se na pozornici osjeća kao riba u vodi, a to je Vjekoslav Ključarić, što je publika pozdravila skandiranjem.Indira i Tony, koji su još imali mogućnost preuzimanja, nažalost, nisu preuzeli nikoga iz Ivanova tima. To znači da je za Ivanu Brkašić, Mirnu Ružić i Marjana Slavicu sudjelovanje u showu završilo.

Iduće subote u nokautu nastupaju Jacquesov i Tonyjev tim. Mogućnost preuzimanja imaju još samo Indira i Tony.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara