"Jacquesovi navijači su mahali njegovim slikama, a Darijini slali poruke i ispali puno inteligentniji"

Foto: HRT

"JACQUES je stvarno veličina i vrhunski pjevač i tu uopće nema dileme. Ono što ne ide u njegovu korist, možda zvuči malo grubo, ali je istinito: Dok su Jacquesovi navijači mahali njegovim slikama, Darijini su kvrckali SMS-ove. I to je pokazalo da nije dovoljno biti najbolji i pjevati najbolje na svijetu, trebaš ipak imati osjećaj da život funkcionira drugačije. I tu su Darijini navijači ispali puno, puno inteligentniji. To moram reći, mada je moje srce uvijek bilo uz Jacquesa. Oni su krivi što nisu pobijedili", kazao je u jučerašnjem Glazbenom showu Dalibora Petka autor glazbe i aranžmana pjesme koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu, Boris Đurđević. Đurđević je između ostalog kazao i kako je "Break a leg" radni naziv engleske verzije pjesme i da će se tekst mijenjati jer "ljudi baš nisu shvatili poantu i misle da Darija uistinu pjeva `slomi nogu`, a ne `sretno`".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Baš kao i Đurđević, autorica teksta pobjedničke pjesme, Andrea Čubrić, među onima je koji žale što Hrvatsku na Eurosongu neće predstavljati Jacques nego 22-godišnja Daria Kinzer, Hrvatica s bečkom adresom. "Biti najbolji nije dovoljno, što znači da svaki trud za nekim napretkom nema baš nekog smisla. Ovaj izbor je pokazao da je srednji put možda najbolji put, a Jacques Houdek nije, niti će ikada biti osrednji", kazala je Andrea te dodala: "Daria je imala veliku podršku svojih glasača, to je očito, ali je li tako realno doprijela do ljudi, pokazat će vrijeme, ukoliko će pokušati napraviti karijeru u Hrvatskoj. Dobila je bitku, ali nije dobila rat".

Jacques je trenutno u Londonu pa se umjesto njega oglasio njegov menadžer Mihovil Bek, koji je zamjerio Đurđeviću komentar na račun "inteligencije" Jacquesovih i Darijinih glasača te kazao kako velik dio Jacquesovih navijača nije mogao dati svoj glas jer su linije bile blokirane. Ranije je na službenoj Jacquesovoj Facebook stranici Bek objavio: "Dragi FB frendovi i poštovatelji Jacquesove glazbe, ljubazno vas molim i pozivam da mi svi vi koji ste imali poteškoće u glasovanju tijekom finalne večeri Dore pošaljete mail na mihovil.bek@gmail.com ili poruku u inbox s objašnjenjem problema. Žao mi je svih vas koji ste željeli zvati i dati podršku, a niste mogli jer je netko tako odlučio. Hvala vam na pomoći. Očekujem vaše poruke. S poštovanjem, Mihovil Bek".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara