Jaguar X-Type u karavanskoj izvedbi

RAST popularnosti karavanskih modela u Europi natjerao je i Jaguar da tržištu ponudi takav proizvod. X-Type u karavanskoj izvedbi biti će prikazan na predstojećem salonu automobila u Franfurtu, a prodaja starta na proljeće iduće godine.

Atraktivnost Jaguarovih modela vrijedi i za prinovu u X obitelji. Iako je stražnji kraj klasično oblikovan, zadržane su klasične linije popularnog britanskog proizvođača.Dvostruki završetak ispušnog sustava i horizontalno orijentirani kromirani ukras su glavni znaci raspoznavanja. Sve ostalo je oblikovano klasično, od svjetala, pa sve do duboko urezanog poklopca prtljažnika.

Sve što vrijedi za limuzinsku izvedbu, barem kad je u pitanju mehanika i komfor, vrijedi i za ovu izvedbu. Sportska vozna svojstva i upravljivost su zadržani baš kao i pogon na sve kotače. Uz već poznate V6 motore (2.0/159 KS, 2.5/197 KS, 3.0/234 KS) u ponudi će biti i novi dvolitreni dizelski motor, koji bi trebao držati  glavninu tržišta.

Danas karavani drže više od trećine tržišta, pa Jaguarova ozbiljnost u razvoju karavanskog modela previše ne čudi. Glavna zadaća modela X-Type Estate (službeni naziv) je privući mlađu klijentelu koja je dosad zaobilazila Jaguar i povjerenje dala njemačkim rivalima. 

Obzirom na tradicionalne Jaguarove kvalitete i funkcionalnost karavana, Jaguar bi mogao odigrati važnu ulogu u segmentu luksuznih karavana.

Više tehničkih podataka biti će poznato nakon Frankfurta, a za sada je tek poznato da će se serijski isporučivati krovni nosači te da će se poklopac prtljažnika otvarati u dva dijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara