James Blunt večeras u sarajevskoj Zetri, na Cavallija nasrnule ljepotice

BRITANSKI pop pjevač James Blunt večeras će održati veliki koncert u Zetri, a jučer je privatnim avionom stigao u Sarajevo zajedno s prijateljem dizajnerom Robertom Cavallijem. Očekivano, Cavalli je na sarajevskom aerodromu privukao više pažnje od samog Blunta, ali to ne iznenađuje s obzirom da su za njim vrištale većinom žene koje kupuju njegovu odjeću kojom se hvale i najveće holivudske zvijezde. 
 
James Blunt koji je svjetsku popularnost stekao pjesmom "You're Beautiful" nerijetko napominje kako je za Sarajevo vezan srcem, ponajprije zbog njegovih prijatelja koji su bili pripadnici EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, dok je on sam bio pripadnik KFOR-a na Kosovu 1999. godine. Iako je Cavalli u Sarajevo sletio kako bi ponajprije dao podršku prijatelju pjevaču, istaknuo je Bosnu kao mjesto koje će ga "možda inspirirati za neku sljedeću kolekciju".

Na Cavallija nasrnule mnogobrojne ljepotice

No, ako ga Bosna ili Sarajevo ipak neće uspjeti inspirirati, onda će zasigurno jako dobro pamtiti nasrtaj mnogobrojnih ljepotica koje su se gurale pred objektiv ne bi li ih fotografi uslikali s velikim Cavallijem koji, bez obzira što je porijeklom iz susjedne zemlje, Hrvatsku baš i ne posjećuje. Tako je Blunt, iako obožavan diljem Bosne jer je kao profesionalni vojnik sudjelovao u NATO-voj međunarodnoj snazi odgovornoj za uspostavu sigurnog okruženja na Kosovu (Kosovo Force), ostao u sjeni talijanskog dizajnera koji je u Sarajevo nonšalantno skoknuo "kako bi upoznao grad i tamošnje ljude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, koliko je god Cavalli na prvu pobrao sve obožavatelje, večeras će u 20 sati James Blunt još jednom dokazati zašto je dio Guinnessove knjige rekorda u kojoj je njegov album "Back To Bedlam" upisan kao najbrže prodani album u jednoj godini, što broji nevjerojatnih 11 milijuna primjeraka. Album je objavljen 2004. godine pod okriljem izdavačke kuće Custard Records, a producirao ga je Tom Rothrock. Blunt je imao svoje prste u svakoj pjesmi s tog albuma, barem što se tekstualnog dijela tiče, ako se izuzme pjevanje. Osim što je "Back To Bedlam" upisan u stranice Guinnessove knjige, u Velikoj Britaniji se 2005. godine popeo na prvo mjesto najprodavanijih albuma te u istoj zemlji proglašen najprodavanijim albumom u 21. stoljeću. Svi zainteresirani još uvijek stignu kupiti kartu za koncert koja se kreće po cijeni od 160 do 205 kuna.

L.V.
Foto: Naida Mandić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara