Jamie Oliver više ne želi govoriti "pukka"

NAJPOZNATIJI britanski kuhar Jamie Oliver više ne želi koristiti izraz "pukka", koji se redovito može čuti u njegovoj kulinarskoj TV emisiji, jer, kako je priznao, to mu je počelo jako ići na živce.

"Oduvijek koristim tu riječ, ali sada ću je početi izbjegavati, jer mi se čini kao da radim karikaturu od samoga sebe", rekao je "goli kuhar" za londonske novine "Evening Standard".

"Kad posjećujem druge zemlje, osobito Ameriku, svi traže od mene da ponavljam izraze iz emisije, a to me izluđuje", objasnio je. "Svi mi govore Hajde, reci pukka, pukka, pukka! Reci easy peasy! E pa, neću!", odlučan je Oliver.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi opisao svoje kulinarske kreacije, Oliver je svoj serijal "Goli kuhar" začinio s izrazima poput "wicked", "lovely jubbly" i "pukka tukka". Izraz "pukka" dolazi od indijske riječi "pakka", što znači odlično.

U seriji koja slijedi, "Jamies Kitchen", Oliver će biti ozbiljniji. U njoj će se prikazati kako je Jamie od siromašnih mladih ljudi (između 16 i 24 godina) u svom popularnom restoranu "Fifteen" stvorio prave kuhare.

Oliver se trenutno odmara od televizije i pisanja kuharica. Uzeo je godinu odmora kako bi više vremena posvetio svom restoranu, supruzi i dvjema kćerkicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara