Janet Jackson priznala da joj je povratnički album - neslavno propao

IAKO je novi album Janet Jackson dobio prolazne kritike i singlom "Feedback" najavio povratak tamnopute dive u vrh glazbene scene, njegova prodaja ide toliko loše da je samo tri mjeseca nakon puštanja u promet i službeno proglašen - komercijalnim debaklom. Medijima je to priznala sama pjevačica, koju je jedan novinar uhvatio nespremnu pa nije stigla pripremiti odgovor te je otkrila kako je "Discipline" podbacio. U međuvremenu, Janet planira novu svjetsku turneju i u tome vidi svoju šansu za "poslovni oporavak".

Razgovarajući o aktualnom albumu "Discipline", jedan je novinar upitao Janet Jackson je li već odabrala novi singl s albuma, a pjevačica je, potpuno nespremna na to pitanje, priznala kako je album propao. "Zapravo, ne znam koji je sljedeći singl, ali to je zbog diskografske kuće. Počeli smo s 'Feedbackom' i otad se uopće nisam vidjela s diskografima. Zapravo, prestali su ga i promovirati. Još zapravo smišljam što da kažem ljudima, ali, da budem potpuno iskrena, mislim da ovaj album neće doživjeti nove singlove", priznala je pjevačica.

"Posebni album" doslovno ide u smeće

Obožavatelji pjevačice su iznenađeni jer je proteklu godinu u medijima provela pričajući o novom albumu kojeg je pripremala s dugogodišnjim dečkom i poznatim producentom Jermaineom Duprijem, a vježbajući zahtjevne koreografije za pjesme s albuma skinula je više od dvadeset kilograma. Ipak, razlozi zbog kojeg je Janet odustala od albuma više su nego opravdani - do danas se prodao u bijednih 475 tisuća primjeraka.

Iako je podbacio, album joj je donio jednu pozitivnu crticu u biografiji - jedan je tjedan proveo na prvom mjestu Billboardove top liste i postao šesti album u njezinoj karijeri kojem je to uspjelo. Tako se pridružila Madonni i Mariah Carey na drugom mjestu liste pjevačica s najviše albuma broj jedan, a na vrhu je i dalje Barbra Streisand, kojoj je to uspjelo čak osam puta.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara