Jared Leto zbog lijenosti popio tužbu od 30 milijuna dolara

Jared Leto zbog lijenosti popio tužbu od 30 milijuna dolara

IAKO je u svijetu šoubiznisa prvenstveno poznat kao glumac, Jared Leto već je cijelo desetljeće frontman grupe 30 Seconds To Mars koja se ovih dana suočava s velikim poslovnim problemima. Njihova izdavačka kuća Virgin Records tuži ih, naime, jer su u devet godina izdali tri albuma manje od dogovorenog. Glumac koji u grupi pjeva s bratom Shannonom demantira navode o izbjegavanju obaveza te odgovara novim optužbama - Virgin Records od 1999. godine nije im, prema njegovim riječima, isplatio ni dolara.

Jared i Shannon Leto dobili su početkom srpnja poziv na sud, na kojem će morati objasniti zašto, sukladno ugovoru s izdavačkom kućom Virgin Records, nisu izdali dodatna tri albuma. Navodeći hipotetičke poslovne gubitke, jedna od najvećih diskografskih kuća na svijetu od glumca i njegovog brata traži 30 milijuna dolara, no odvjetnik braće Leto izjavio je kako Jared i Shannon imaju "asa u rukavu" kojim će dokazati kako lijenost i nepoštivanje obaveza nisu razlozi ignoriranja ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima odvjetnika popularnog glumca, Virgin Records grupi 30 Seconds To Mars nikad nije isplatio honorar, pa su se Jared i Shannon pobunili i odlučili na "štrajk". O svojim namjerama nisu obavijestili diskografske čelnike, već su odlučili šutjeti do isteka ugovora, koji je prestao vrijediti početkom ljeta. Virgin Records odbacuje navode o šikaniranju grupe te preko glasnogovornika tvrdi da je riječ o lijenim glazbenicima s kojima se uopće ne isplati raditi.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara