Jasenko Houra voli putovati s bendom: Doma dođem tek toliko da mi žena ne iznajmi sobu

Foto: Index

PRLJAVO KAZALIŠTE sljedećeg tjedna pušta novi singl "Knjiga tajni" koji će najaviti novi album. Jasenko Houra nam je ispričao kako toliko radi u posljednje vrijeme da je već "lud od svega". "Imao sam cijelu priču koja me navlačila na tu knjigu tajni, to mi je bila misao vodilja, a čut ćete što ćete sve biti gore. Krenuo sam drugačijim pravcem, ali onda mi je sinula ta priča, pa sam sve preokrenuo", rekao nam je Houra. "Napravio sam još dosta pjesmi, tako da će snimanje još potrajati, ali moram malo požuriti, pa snimamo po tri pjesme", dodaje.

Imaju toliko pjesama da bi mogli izdati i dva albuma odjednom

Već sada ima 30-ak pjesama, a na kraju će napraviti finalni izbor. "Mogli bi odmah i dva albuma izdati, ali diskografija je uzdrmana, tako da ništa od toga", kaže Houra. Dugovječni rokeri iz Prljavog kazališta još su krajem prošle godine izdali singl "Možda dogodine", a Houra kaže da ne razmišlja stalno o feedbacku, to mu je preteško, jer ionako ima puno posla. "Singl je bio drugačiji, nije uobičajen za ono što se inače kod nas događa", misli Houra.

Bend je trenutno potpuno okupiran snimanjem albuma, ali unatoč tome pokušavaju pronaći i vremena za svirke. "U svibnju ćemo vjerojatno svirati po Švicarskoj i Njemačkoj, da se pripremimo za turneju ljetnu. A u rujnu bi mogli napraviti jedan veliki koncert ovdje, pa obići veće gradove", kaže Houra.

"Kada dođem ovdje, nemam pojma što se događa, ne gledam TV niti me zanima"

On uživa u životu na putu. "Dođem se doma pokazati tek toliko, da mi žena ne iznajmi sobu. Non-stop smo u pokretu, ne stajemo", kaže Houra. A niti ne planira stati u nekoj bližoj budućnosti. "Želim putovati, biti vani, Ne volim se previše zadržavati tu, to bi me uvelo u neki grčko-rimski stil. Previše vani gledam koncerata i gledam što se sve događa, kada dođem ovdje, nemam pojma ni o čemu. Niti gledam TV, ne interesira me. Previše je sve depresivno oko mene, kada već imam priliku da putujem, onda je koristim. Jer ako me uvuku u ovu neku borbu svakodnevnu, to mi nije kreativno niti mi je neko zadovoljstvo, a ako nema zadovoljstva, cijeli je život iluzoran", misli Houra.

Novi singl Prljavog kazališta "Knjiga tajni" izaći će sljedećeg tjedna, a album bi trebao biti vani u lipnju. Houra kaže da ne može definirati kakav će točno biti, ali sigurno će imati prepoznatljiv štih Prljavaca, zbog čega će njihovi fanovi sigurno biti zadovoljni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara