Jedan od najboljih svjetskih DJ-eva ekskluzivno otvara Papaya Motomusic

TIJS VERWEST je nizozemski glazbenik i jedan od vodećih trance DJ-a u svijetu. Iako je koristio mnoge pseudonime kao DJ i producent, najuspješniji je kao DJ Tiesto. Ipak, njegove najnovije produkcije stoje bez predznaka "DJ" pa je u sadašnje vrijeme poznat samo kao "Tiesto", a svoj uspjeh može zahvaliti sad već legendarnom remixu za singl "Silence" kojeg u originalu izvodi Delerium feat. Sarah McLachlan. "Silence" je bila prva trance pjesma u povijesti koja se puštala na radio emisijama u SAD-u, a čak 10 tjedana provela je među TOP 10 Billboardove ljestvice. Isto tako, veliki uspjeh postigao i remiksirajući trance klasik "Adagio for Strings".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijs je prvi DJ koji je čak tri godine zaredom proglašen kao "No. 1. DJ u svijetu" (2002., 2003., i 2004. godine), a za najboljeg svjetskog DJ-a ponovno je proglašen 2007. godine. Pogotovo u Nizozemskoj, ali i diljem svijeta Tijsova poniznost i glazbeni talent donose mu veliku popularnost, te gotovo "mitski status". Tiesto je prvi DJ u svijetu koji je rasprodao nastup na stadionu 2 noći za redom, za preko 25.000 ljudi, a također je i jedini izvođač elektronske glazbe koji je uživo nastupao na otvorenju Olimpijskih igara pred 70 000 ljudi, a čiji je nastup putem TV prijemnika pratilo 2 milijarde ljudi.

Tiesto ove godine, točnije 16. srpnja, otvara najveći hrvatski ljetni festival, Papaya Motomusic 2008. Osim njega, na festivalu 17. srpnja nastupa Playone feat. Barbara Tucker, 18. srpnja Sandy Rivera vs. Tom Novy, te 19. srpnja grupa Freemasons.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara